Is het leven nu beter als getrouwde vrouw?

 photo trouwreportage_kasteel_marquette_8_zpstyewyehv.jpg

Is het leven nu beter als getrouwde vrouw? Sommige mensen vragen zich af of dat echt zo is. De ene zegt dat trouwen de ultieme droom is en de andere zegt dat het geen toegevoegde waarde heeft en het bovendien veel geld kost. En dat voor 1x in je leven?! Jep, de meningen zijn verdeeld. Op 10 juli gaf ik het ja-woord aan mijn ware liefde in een romantisch kasteel tijdens onze intieme bruiloft. Hoe mooi het ook was, de dag vloog voorbij en de volgende ochtend dacht ik: “Heb ik het gedroomd?”

Mike wilde nooit trouwen zei hij. Wat een mooi compliment is het dan, dat hij uiteindelijk op zijn knieën is gegaan omdat ik (op de kids na) zijn leven compleet maak. Oké, dat klinkt misschien “ego” maar het is wel zo toch haha. Oh oh oh.. Wat een mooie herinneringen. Maar goed, de reis naar het altaar hebben we overleefd en de bruiloft was voor ons als een sprookje. Een dag om nooit te vergeten. Al snel ben je thuis gewoon weer papa en mama, moet er gewerkt worden en staan er nog 3 wasmanden op je te wachten. Het leven gaat door, maar wel met een dikke ring om je vinger! Hello husband and wife!

Eerlijk gezegd voelde ik mezelf al jarenlang een getrouwde vrouw. Het huwelijk staat voor mij voor pure liefde, vertrouwen en dat je elkaar door goede en slechte tijden steunt. Dat deden we al. Wat maakt dan het verschil? Ja, behalve duizenden euro’s die je lichter bent. 😛

 photo trouwreportage_kasteel_marquette_7_zpsrfxm9vny.jpg

Ik geniet ervan om officieel Mevrouw. Risher te zijn. Ik ben trots om de naam van mijn man te dragen en het voelt stiekem heel compleet als we met heel het gezin Familie Risher zijn. Mijn man, zeggen in plaats van mijn vriend is veel leuker en ook al wist ik dat we niet uit elkaar zouden gaan, voelt zo’n ring heel fijn. Ik heb trouwens ook het idee dat mensen je serieuzer nemen als je getrouwd bent. (Daar moet je trouwens lekker maling aan hebben!)

Naast de nieuwe naam, de mooie ring en de foto’s in bruidsjurk, ben ik niet door het trouwen meer van hem gaan houden. Houden van, groeit vanzelf. Door liefde, door ervaringen in het leven en de tijd die je met elkaar doorbrengt. Ik voel me door het trouwen wel meer met hem verbonden. Het is toch officieel en dat voelt gewoon goed. Is er verder iets veranderd? Nee. Volgens mij niet. Bij jullie wel?

Ik denk niet dat je bepaalde verwachtingen moet hebben na het ja-woord. Alsof er hele nieuwe of spannende dingen gaan gebeuren. Dit gebeurd niet door het trouwen zelf, maar wat jullie er samen van maken. Daarom vind ik het zo’n bull shit als mensen zeggen: “Oh, wacht maar tot je getrouwd bent, dan is je leven voorbij.” Of: “Als je getrouwd bent is er niks sexy’s meer aan hoor.” Nogmaals, het huwelijk is wat jezelf ervan maakt. Blijf in elkaar geloven, heb elkaar lief, steun elkaar en lach vooral veel. Lukt dat niet? Dan is niets fijner om je innerlijke heks te laten zien aan degene die jou waarschijnlijk het beste kent van allemaal.

Is het leven nu beter als getrouwde vrouw? Ja, voor mij wel. Wifey for lifey! 😀

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

 1. J.C. 7 oktober 2016 / 15:47

  Leuk om te lezen hoe jullie het ervaren 🙂 Ik denk dat het toch een standaard vraag is die vaak genoeg wordt gesteld na een bruiloft. Mijn vriend en ik zijn ook al ruim 6 jaar samen en we hebben een zoontje, maar eerlijk gezegd voel ik me ook een getrouwde vrouw. We willen uiteindelijk wel trouwen, maar voorlopig niet. We zien een bruiloft als de kers op de taart 🙂

  Wilde trouwens nog even zeggen dat ik het jammer vind dat je je ‘maandag rubriek’ niet meer doet. Ik heb trouwens op Instagram gezien dat je je ogen hebt laten laseren. Mag ik vragen hoe je dit hebt ervaren? Ik ben er namelijk ook over aan het nadenken.

  Fijn weekend alvast!

  • KoalaBeautyMama 9 oktober 2016 / 08:57

   Een bruiloft is ook echt een kers op de taart! 😀 Een mooi vooruitzicht toch? Ja, eerlijk gezegd mis ik het ook, omdat het mijn favoriete blog van de week is (was). Het ogenlaseren vond ik heel spannend, maar het is zo klaar en ik ben er nog steeds elke dag blij mee dat ik het heb gedaan. Het deed geen pijn en ik zie nog steeds heel goed. Een aanrader! 😀 Liefs x

   • J.C. 10 oktober 2016 / 15:18

    Gelukkig kunnen we jullie leuke foto’s nog volgen via Instagram 🙂 Bedankt voor je reactie over het laseren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *