Inspiratie voor Geboorte kaartjes

DSC_5271

Een geboortekaartje is onmisbaar om de geboorte van je kindje aan te kondigen. De meeste mommy’s to be kijken voor een geboortekaartje als ze in hun laatste trimester zitten. Dat hoeft natuurlijk niet perse, maar het is wel fijn om van te voren te oriënteren hoe je het kaartje wilt vormgeven. Op creatief gebied is er zoveel mogelijk. Denk eens aan de verschillende stijlen en thema’s. Wil je het retro hebben of modern? Met sprookjes of gewoon stoer?

Hier een aantal thema’s als voorbeeld:

Sprookjes/Fantasie: denk aan romantische zachte kleuren, versieringen rondom het kaartje en/of een favoriet sprookjesfiguur.
Humor: denk aan een kaartje met een knipoog. Een grappige tekst of een apart logo erbij.
Trendy/Modern: denk aan een strak design, less is more of een bepaalde stijl die op dat moment erg populair is.
Persoonlijk: denk aan een eigen foto’s, een zelf ontworpen kaartje of specifieke extra’s die je wilt toevoegen. Bijvoorbeeld: iets van cultuur/achtergrond, een tekening of iets traditioneels.
Jongen/Meisje: spreekt een beetje voor zich. Blauwe en stoere tinten voor een jongen en vaak roze lieve kleuren voor een meisje.

De mogelijkheden zijn eindeloos wat het extra leuk maakt om creatief aan de slag te gaan. Er zijn ook geboortekaartjes die je zelf kan “bouwen” of vouwen tot een figuur of vorm. Net even wat anders. Voor de simpele onder ons kan je eventueel een standaard design pakken en daar je eigen draai aan geven. Zo krijg je toch iets persoonlijks zonder dat je uren achter de computer zit.

Wij hebben ons geboortekaartje van de website Hippe-geboortekaartjes.nl. De site sprak mij gelijk aan vanwege de originele stijl en het uitgebreide assortiment aan ontwerpen. Het is gemakkelijk om je weg te vinden tussen de diverse kaartjes door het duidelijke menu. Als je eenmaal een leuk design hebt gevonden kan je deze opslaan in je “eigen collectie“. Erg handig omdat je de volgende keer niet opnieuw hoeft te zoeken en gelijk een overzicht hebt van je favoriete selectie. Het toevoegen van afbeeldingen en plaatjes wordt duidelijk aangegeven. Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om zelf een mooi kaartje te maken. 

Ik heb er voor gekozen om ons geboortekaartje zelf te ontwerpen. Eerst zat ik te denken aan een Japans thema met mooie prints. Masato is een Japanse naam en ik heb Japanse roots vandaar die gedachte. Echter werd het uiteindelijk een persoonlijke/simpele kaart waar we erg blij mee zijn. We hebben gekozen om een foto van onze zoon te gebruiken en 2 foto’s van onze zwangerschapsfotoshoot. Daarbij vonden wij het toepasselijk om een gedicht erin te verwerken met Ayumi als grote zus. Verder hebben we gekozen voor blauwe sterren om het wat vrolijker te maken.

Bij Hippe-geboortekaartjes.nl mag je een proefafdruk bestellen om te kijken of je kaartje in orde is. Wil je iets veranderen? Dan kan je dat zelf nog veranderen voor dat je definitief het geboortekaartje gaat bestellen. Bij de levering krijg je een envelop met verschillende soorten papier en kleuren. Handig! Wij kozen voor de “fotokaart” finish. Het lijkt me ook gaaf om het papier te kiezen met “parelmoer” in combinatie met een sprookjes thema.


Een geboortekaartje is toch iets bijzonders. Iets wat je altijd zal bewaren. In een fotoboek bijvoorbeeld of een dagboek, zodat de kids het later kunnen terugzien als ze ouder zijn. Wij plakken ons geboortekaartje van Masato in zijn 9 maanden dagboek. 

Wat voor geboortekaartje had jij voor je kind(eren)? Had je een bepaald thema gekozen of had je het zelf ontworpen?

x Liefs,

Sunseeree 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

6 Comments

 1. Manon 18 september 2014 / 10:59

  Ik vind jullie kaartje echt onwijs leuk! Zo lief met die foto erin verwerkt van Masato zelf en met jouw mooie babybuik nog 🙂

 2. Madelon 18 september 2014 / 13:30

  Wat een gaaf kaartje! Ik heb de onze uiteindelijk zelf gemaakt.

 3. Anneleen 18 september 2014 / 14:37

  Heel mooi geboortekaartje! Ik vind zo’n kaartjes met foto altijd erg lief!

 4. Eilish 20 september 2014 / 23:50

  Super leuke ideeen! Ga ik zeker even aan mn zusje showen!

 5. Ilse 24 september 2014 / 14:50

  Leuk, maar lijkt meer op een advertorial? Hoeveel levert het nu op om over kaartjes van 1 leverancier te bloggen? Ik ben ook zwanger maar heb ondertussen 10-tallen leveranciers benaderd en vond Hippe-geboortekaartjes wel grappig maar te duur en zeker niet de leukste. Maar goed ga zo door met je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *