Huidverzorging: RAU Cosmetics

Kennen jullie het huidverzorgingsmerk RAU Cosmetics al? Ik was er nog niet bekend mee. RAU Cosmetics begon met het idee om hoogwaardige cosmetica zonder minerale oliën tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden en daardoor voor iedereen toegankelijk te maken. De producten bevatten geen minerale oliën en parabenen en zijn grotendeels zonder siliconenolie, PEG’s en kleurstoffen geproduceerd. Daarnaast bevatten ze  duidelijke, hoogwaardige ingrediënten. Alle producten van RAU Cosmetics worden in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd en voldoen daardoor aan de hoogste kwaliteitseisen.

Naast de normale consument, is het merk ook populair bij schoonheidsspecialisten en cosmetica-studio’s. Zelf heb ik de RAU Silvercream geprobeerd van de Silver Serie. De Silver Serie is een cosmeticalijn tegen de onzuivere huid. Naast de ontstekingsremmende, zachte werkstoffen en een erg lichte, allergeenvrije parfumering gebruiken ze in hun producten: colloïdaal zilver. Colloïdaal zilver bestaat uit ultrafijne deeltjes elementair zilver en kan in kleine concentraties al een reeks van bacteriën en schimmels bestrijden.

Het uiterlijk van de verpakking is vrij simpel. Na mijn zwangerschap was mijn huid erg droog en schilferig. Ik had eerst van de Sensitive lijn een dagcrème geprobeerd, maar dit werkte niet voor mij. Misschien was het niet het juiste moment om van dagverzorging te wisselen, want mijn huid is nog volop onder invloed van hormonen. Mijn moeder daarentegen vond de Sensitive 24hr cream super fijn. Het hydrateerde en liet een zijdezacht laagje achter op de huid. Ze had zelfs het idee dat haar droogtelijntjes minder zichtbaar werden. Zo zie je maar weer dat het per persoon kan verschillen.

Anyways, om even terug te komen op de RAU Silvercream, het was een fijne crème voor de gevoelige huid. De geur was niet storend en ik kreeg geen allergische reactie of roodheid. Echter had mijn huid meer nodig op dat moment en heb ik bij de apotheek koelzalf gehaald om mijn huid te laten bijkomen. Mijn eerste indruk van RAU Cosmetics is zeker positief, al kon ik zelf geen eerlijke review maken over mijn ervaring vanwege mijn hormonen. Wie weet als mijn huid weer “normaal” is, dat ik er op terug kan komen. 🙂
Wat ik wel prettig vind, is de website. Het is duidelijk en overzichtelijk. Elke huid heeft een andere behoefte en daar spelen ze op in door verschillende verzorgingslijnen aan te bieden.

Ben jij nieuwsgierig naar deze huidverzorging? Of op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Kijk dan op deze link voor meer informatie.

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *