Hoe hou je in GODSNAAM een huis met kinderen schoon en opgeruimd?!

Er zijn periodes geweest dat ik hulp had om ons huis schoon te maken. Ik geef toe: het was relaxed! Ik kon even rust pakken, extra aandacht geven aan de kinderen of juist concentreren op mijn blog of Youtube. Minder stress en een schone omgeving. Hoe heerlijk dat moment ook was, het duurde niet lang. Want ja, zeg eerlijk, hoe hou je een huis met kinderen schoon en opgeruimd?!

Daarnaast ben ik dan ook weer zo’n persoon die het zonde vind van het geld. Dat besteed ik dan liever aan boodschappen, uitjes of andere dingen. Nu de kinderen iets ouder zijn, dacht ik dat ik het wel aankon. Laten we zeggen: ik doe mijn best! Wat een opgave zeg dat huishouden. Het is een beetje als een gore stinkende poepluier verschonen.. Niemand wilt het doen. Toch moet het gebeuren dus knop omzetten en gaan met die banaan. Het lullige is dat als je 1 kant van het huis hebt opgeruimd, je aan de andere begint, omdraait en ziet dat het hetzelfde eruit ziet als daarvoor… HETZELFDE! Speelgoed is maximaal 1 dag gesorteerd op soort en het is hier bij ons onmogelijk om geen speelgoed op de vloer te vinden. Laat staan het speelgoed wat zich onder kastjes bevind, onder de bank of ergens achter de tv. Het is net magie. Het komt plotseling overal vandaan. Knap hè?

Aan die afwas komt geen einde en de wasmanden lijken zich telkens te vermenigvuldigen. Huh, alweer een wasmand vol?! Hoe dan?! Thank god voor een wasmachine, een droger en een strijkijzer met stoom. Tegenwoordig strijk ik bijna niet meer. Ik vouw alles meteen op als het klaar is uit de droger. Ben gek. Ik vertik het om een slaaf te worden van het huishouden. Hup, knop omzetten. Netjes zal het niet worden. Ik doe mijn best. Hoewel ik me soms Assepoester voel, wil ik liever in het sprookje van Belle leven. Die meubels en spullen ruimen zichzelf op! Ik bedoel: hoe makkelijk wil je het hebben? Ideaal.

Elke ochtend zwaaien we papa uit bij het raam. Ja, ze mogen op de vensterbank staan en zwaaien. Ondertussen wordt het raam 5x gelikt en zitten de vette vingerafdrukken ook weer op zijn plek. We hebben een automatische ramenlapper.  Zo noem je dat ding toch? Handig hoor.

Onze dochter is fan van My little pony. Ze heeft een hele collectie, maar vergeet dat die paarden ook HAAR hebben wat gekamd moet worden. *zucht* Ze gingen binnen no time van Rapunzelhaar naar Bob Marley dreadlocks. Binnenkort gooi ik ze gewoon in een badje met conditioner. Heeee, hebben we gelijk weer een leuke activiteit. Kijk. Het leven van een moeder. Go with the flow.

Tja ook leuk: kinderen die graag willen “meehelpen”. Natuurlijk goed voor de opvoeding en ontwikkeling. En stiekem soms echt vervelend en op het verkeerde moment haha. Vooral als ze niet mee kunnen helpen met koken bijvoorbeeld of als we haast hebben. Dan krijg je naast je klusjes een huilende of boze peuter/kleuter erbij. Yes, tuuuuuurlijk. Kan er heus wel even bij hoor. Geen probleem. Denk aan de knop dames. 😉

As we speak zit ik te bloggen op een VRIJE donderdagochtend. De tijd tikt sneller dan ooit dus ik ga nog even “genieten” (lees huishouden doen) voordat ik de kinderen van school moet halen. Fijne dag allemaal!

Heb jij huishoud tips? DEEL ZE ALSJEBLIEFT! Haha 😀

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

7 Comments

 1. Diesna Loomans 2 februari 2017 / 10:02

  JA HOE DAN INDERDAAD!? Dit heeft met perfectie temaken, in ons hoofd denken wij vaak dat een perfect persoon alles netjes en schoon heeft. Dus vooral perfectionisten hebben hier last van. Ik heb het in de avond, ik kan niet gaan zitten als het nog een zooi is (afwas enzo) Maar dat komt vooral omdat ik het niet wil uitstellen. Maar soms moet je gewoon wel eens denken… FUCK IT! 🙂 Er zijn toch wel belangrijkere dingen. En wist je trouwens dat perfectionisten minder gelukkig zijn? Dus ik kan mij zo voorstellen dat mensen met een rommelig huis gelukkiger zijn haha 🙂 .. ps komt uit het boek: de moed van imperfectie

  • KoalaBeautyMama 2 februari 2017 / 15:35

   Haha ja in het begin vond ik het wel frustrerend, want dan heb je net je best gedaan, is alles daarna weer een teringzooi.. Gelukkig kan ik nu wat dat betreft de knop omzetten en ook genieten in een huis met rommel. 😛

 2. Denise vorwald 2 februari 2017 / 10:05

  Ik werk 3 dagen per week dus probeer zoveel mogelijk grote schoonmaaktaken te doen op vrije dagen ( de was sorteren en wassen, badkamer, ramen,dweilen etc.)
  Stofzuigen doe ik elke avond na het eten en zo ook de keuken een sopje etc.
  En savonds voor de tv vouw ik een wasje op ik begin ook echt niet aan strijken🙈..
  Als je het een beetje bijhoud en je een schematje voor jezelf hebt valt het allemaal reuze mee vind ik!

  Boodschappen daarintegen laat ik tegenwoordig bezorgen een hele uitkomst!

  • KoalaBeautyMama 2 februari 2017 / 15:37

   Boodschappen bezorgen lijkt mij ook wel handig! Meestal struin ik eerst de aanbiedingen af in de folders en ga dan zelf op pad. Het kost wel meer tijd. Ach ja, de kinderen vinden het ook een leuk uitstapje. Wat goed dat je een schema hebt! Misschien ook eens proberen. 😀

 3. tina heurter 2 februari 2017 / 13:47

  Ik hou van een schoon en opgeruimd huis,lukt me ok prima met3kids 7,6,2 jaar
  Ik begin s morgens als de oudste 2 na school zijn met boven bedden schudden,alles nat af doen en dweilen elke dag opnieuw.verschoon iedere week alle bedden en zeem 1xper maand de ramen boven,badkamer word dagelijks wel een doek doorgehaald,beneden doe ik s avonds als de kids in bed liggen als afdoen en dweilen ,verder heb ik voor ramen zemen en t keuken blok een vaste dag ..en tussen door kasten enzo,kids weten ok als ze klaar zijn met spelen t eerst opruimen voor je Iets anders pakt…de middagen zijn voor de kids en ben ik niet aan t poetsen!!!

  • KoalaBeautyMama 2 februari 2017 / 15:39

   Jij bent lekker op dreef met het huishouden! Als het eenmaal in je systeem zit dan doe je het vanzelf lijkt mij.

 4. Anke 4 februari 2017 / 08:24

  Herkenbaar hoor en grappig om te lezen 🙂 hier met een baby/dreumes lukt stofzuigen en vaatwasser in ruimen en boodschappen doen nog wel, maar de badkamer en wc’s doen mijn vriend of ik als de ander aandacht geeft aan ons kindje. Ik vind t echt lastig om iets te doen als de dreumes gaat staan krijsen, komt natuurlijk wel voor maar dat probeer ik wel te beperken tot dingen die echt echt echt even moeten, vind t veel te irritant hahaha! En tja, echt heel goor wordt het tegenwoordig niet echt meer in onze huizen toch? :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *