HELP! VLIEGANGST – Ik vertel je precies waarom ik mijn billen samenknijp in het vliegtuig

Vliegangst..

Hoi, ik ben Sunseeree en ik schijt 7 kleuren in het vliegtuig. Als klein meisje ben ik de hele wereld overgevlogen en dat was geen probleem tot Air crash investigation op Discovery Channel kwam. Nee, ik moest het niet kijken, maar het was interessant. Wist je dat er een vliegtuig was neergestort omdat er 1 fucking klein onderdeeltje van 14 cm in de staart van het vliegtuig niet functioneerde? Of dat in de lucht een deel van het vliegtuig eruit scheurde, omdat de schroeven niet op tijd werden vervangen? Das lekker lucht vangen in een halve vliegtuig. I believe i can fly…

Nee hoor, vooral geen zorgen maken, want er gebeuren meer auto ongelukken dan vliegtuigongelukken. Ja, heel gerustellend. Als er eentje neerstort, zijn er gelijk een paar honderd mensen de lul. Oja, turbulentie is hetzelfde als een hobbel op de weg. Heb je die vleugels zien bungelen?! Kan nooit goed zijn dacht ik maar ze vliegen nog steeds. Zullen ze op deze vlucht ook goed blijven functioneren?

Oké, de stewardess laat de veiligheidsinstructies zien. Leuk, maar wie heeft serieus de kans gehad om dat reddingsvest om te doen? Laat staan voor je kind. Neerstorten is volgens mij 99% kans op de dood. Ook in water.. Ach ja het hoort erbij. Laten we gewoon goed luisteren en doen alsof het allemaal goed komt..

We zaten om 06:00 uur in het vliegtuig. Voor het opstijgen roken we benzinelucht binnen. Ja, dit is het. De motor vliegt straks in de fik. Wedden? Oké wacht, de geur is weg en het vliegtuig maakt vaart. Dit is het moment. Zodra we snelheid maken en je dat ondergevoel in je buik krijgt, stijgen we op en zijn we alle controle kwijt. FUCK!

Mijn troost? Als we gaan gaan we met zn allen. Maar ik wil nog niet gaan! Ik ben nog jong en mijn gezin heeft een heel leven voor zich! *Dramaqueen alert..* Naast mij zit mijn broertje helemaal in zijn zone met een filmpje. Mijn moeder zegt: “alles komt goed hoor!” En ze dut weg. Natuurlijk komt alles goed.. In de stoelen voor mij zijn de kinderen blij. Ik voel dat ik naar de wc moet en heb van de spanning 3 scheten moeten inhouden. I know, TMI.

Vorig jaar had ik tijdens het opstijgen al liefdevol afscheid genomen van Mike en de kinderen. Toen was ik echt bang. Dit keer doe ik net alsof ik gek ben. Iedereen vliegt toch? ..
We zitten momenteel al 30 minuten in de lucht en ik heb mijn gordel nog om. Mijn telefoon staat op vliegtuigmodus en ik hoop dat alle andere media geile internet junkies dat ook doen, voordat we een fakking storing veroorzaken en neerstorten!

Er is geen ontkomen meer aan en we hopen op een voorspoedige vlucht. Ik kijk door het raampje naar buiten en was vergeten hoe adembenemend het uitzicht was boven de wolken. Het zonnetje lacht ons toe. Woaaah were going to Ibiza! Ik denk niet dat we deze keer doodgaan. Misschien een andere keer.. Fijne vakantie!

Heb jij ook last van vliegangst? Heb je tips om het tegen te gaan?Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

12 Comments

 1. Nicole 11 augustus 2016 / 09:11

  Ik had ook heel erg veel last van vliegangst , zo erg dat ik het ontweek …. Ik kan je van harte de vliegcursus van Stichting Valk aanbevelen . Kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat . In mei afgerond met daaraan sluitend een europese vlucht ( zit bij de prijs inbegrepen ). Er gaat een extra piloot mee aan boord ( die vooraf al uitgebreid uitleg heeft gegeven en je een kijkje in de hangar heeft laten nemen ) die je onderweg ook geruststeld . Hij maakt het allemaal heel aannemelijk en logisch . Daarna zonder angst kunnen vliegen naar Portugal . Eindelijk mn vrijheid weer terug !

  • KoalaBeautyMama 14 augustus 2016 / 12:56

   Wat ontzettend dapper van je! Klinkt netjes zo’n cursus. Hoop dat je lekker kan genieten van het reizen.

 2. Joyce 11 augustus 2016 / 15:15

  Haha dit is zo herkenbaar! Ik ga altijd alleen naar Canada(leuk als je beste vriendin is geëmigreerd met haar familie) en had de eerste keer nog nooit gevlogen… Moest in Londen overstappen, tijdens het landen op de landingsbaan: BAM! Klapband… Nou, ik kon wel in m’n broek poepen hahahaa. En dan moet je nog 8-9uur vliegen… Ik heb al een fobie voor auto’s als ik geurtjes ruik, onze airco 10 jaar geleden is ontploft & 2 jaar terug op vakantie ging onze camper stuk vlak voor de Pyreneeën, ook zo’n vieze brandgeur! Ik vertrouw auto’s niet meer en vliegtuigen zeker niet omdat er teveel mis kan gaan! Kijk ook vaak naar die vliegtuigcrashes op Discovery, eigenlijk moet je dit niet doen. Maar het is te spannend om niet te kijken haha! Ben altijd heel blij als we weer heelhuids zijn geland!

  Misschien helpt het om ontspannings oefeningen te doen, of een muziekje aanzetten waar jij je prettig bij voelt! Heel veel succes en ik hoop dat je er snel van af komt!

  • KoalaBeautyMama 14 augustus 2016 / 12:57

   OMG hahaha nou ik vind het knap van je dat je helemaal alleen naar Canada vliegt. Ik probeer altijd net te doen alsof ik gek ben en doe mijn uiterste best om de turbulentie te negeren..

 3. Liz 11 augustus 2016 / 17:09

  Stichting valk! Ik vloog niet meer, en is zo fijn om plezier op vakantie te gaan. De cursus heeft echt zo veel voor mij betekend. Achteraf gezien de beste breaking ooit, ondanks de kosten. Niet nadenken, gewoon beginnen!!

 4. Anke 11 augustus 2016 / 21:35

  Dit is precies wat ik denk in het vliegtuig. Mijn vader stelt me ook altijd ‘gerust’ met het feit dat er meer auto-ongelukken zijn dan ongelukken met het vliegtuig. Maar ja, zoals jij dat al zegt: met het vliegtuig zijn er meteen honderd mensen dood. Wat mij altijd helpt, is het lezen van tijdschriften. Xx

  • KoalaBeautyMama 14 augustus 2016 / 12:58

   Snap je! Hahahaha Ach ja, als we op vakantie naar een ver land willen, hebben we geen keuze toch? Go with the flow dan maar :p

 5. Amba 13 augustus 2016 / 21:24

  Wat heb jij dit leuk geschreven, ik
  Moest af en toe ook lachen 😂😂 want ik herken mijzelf erin. Ik heb namelijk ook vliegangst. Sinds die vliegtuig ongeluk can de MH17 heb ik niet meer gevlogen. Vind ik best wel jammer, maar het lukt mij niet meer. Ik ben zo bang geworden, wat ik best jammer vind, nu gaan we met de auto/ trein op vakantie. Voelt voor mij gevoel veiliger ondanks daarmee ook ongelukken gebeuren vind ik het prima zo.

  • KoalaBeautyMama 14 augustus 2016 / 12:59

   Hahaha dankjewel! Ja ik ben echt een bangerd in het vliegtuig. Jammer he dat het zo je leven kan beïnvloeden. Ik las hier in de comments iets over stichting Valk?

  • Liz 14 augustus 2016 / 13:07

   Zo zonde! De kans dat je overlijd door uit je bed te vallen is 40000000x zo hoog als een vliegtuig ongeluk. Je maakt je wereld zo klein terwijl dat niet nodig is. Valk heeft ook info dagen. Kijk eens of dat misschien wat voor je kan betekenen?

 6. Saskia 14 augustus 2016 / 14:10

  Ik heb geen last van vliegangst, hoewel nu met alles wat er in de wereld gebeurd ik wel bewuster over een aantal weken het vliegtuig instap denk ik. Wel heb ik altijd ONTZETTENDE last van mijn oren, echt super vervelend en niks werkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *