HELP! Ik ben een bruid met stress (de laatste voorbereidingen)

HELP! Ik ben een bruid met stress! Ik had niet gedacht dat het zo ver zou komen, maar ik begin ‘m nu wel te stressen..
Na een geweldig origineel en romantisch huwelijksaanzoek in 2012 hadden we genoeg tijd om te fantaseren over onze toekomstige bruiloft. Toen de omstandigheden weer gunstig waren konden we onze droombruiloft gaan plannen. We zijn dan ook ruim een jaar van te voren begonnen met de voorbereidingen. Ik had een jaar geleden al mijn trouwjurk uitgezocht! De ringen waren allang besteld en alles ging soepel.

Omdat we al wisten wat we wilden, besloten we geen weddingplanner in te huren. Dit heeft ons veel geld bespaart en gaf ons ook heel veel voorpret. De getrouwde koppels onder ons weten vast wel dat de laatste 3 maanden voor de bruiloft erg hectisch kunnen zijn. Bij ons staan de meeste afspraken omtrent de bruiloft in de laatste 1,5 maand voor de grote dag. Daarnaast komt erbij kijken dat we trouwen in het noorden van Nederland terwijl we in het zuiden wonen. De afstand van de trouwlocatie zorgt ervoor dat we regelmatig moeten reizen en het moeten combineren met een overnachting bij familie. Sowieso erg gezellig, maar ook heel druk allemaal.

So far, so good! Ik heb een checklist en bijna alles is klaar. Waar ligt dan de stressfactor van Bridezilla? Bij mezelf! Mijn haar is heilig voor mij en mijn vaste kapper (die nu natuurlijk geen vaste kapper meer is) heeft mijn haar verprutst. De eerste keer was drama, de tweede keer is niet goed gegaan waardoor ik nu bruin, rood gevlekt haar heb met donker en lichte tinten. Een haarramp waar ik al veel geld aan had uitgegeven. Ik voel me voor schut staan en zit letterlijk en figuurlijk met mijn handen in het haar. Hoe ga ik dit in hemelsnaam oplossen?! Waar vind ik last minute een goede haarspecialist die mij kan redden?

Ik ben al maanden opzoek naar de perfecte foundation met een mooie dekking en juiste kleur met gele ondertoon. Ook hier kan ik maar niet slagen. Niks matcht met mijn huidskleur of de formule is niet mooi. De juiste lipstick kan ik niet vinden. Ik twijfel over mijn blush en er staat nog een lijstje op mijn telefoon aan dingen die ik nog moet kopen.
Ik ben ook besluiteloos over mijn nagels. Lak ik het zelf? Welke kleur dan? Of laat ik het in een salon doen? Wordt het dan wel mooi? Zal ik het thuis met mijn gelnagelkit doen? Stel dat er een nagel afbreekt?! Je leest het al.. Ik weet het niet meer.

De afgelopen tijden is het ook druk in privé omstandigheden en geeft dat behoorlijk wat afleiding. Ondertussen tikt de klok door en hoop ik, dat ik voor mijn familie, vrienden en gezin te genieten ben. De afgelopen weken heb ik geen sportschool gezien. Ik moet eerder opletten dat ik in mijn bruidsjurk ga passen, dan dat ik aan het afvallen ben. Masato heeft ineens een raar slaapritme gekregen wat zorgt voor gebroken nachten en dat ik rond 05:45 uur beneden zit. Pff..

Dochterlief Ayumi verheugt zich ontzettend op de bruiloft. Ze laat alleen duidelijk weten dat ik niet met papa mag trouwen. Ze wilt zelf graag met papa trouwen. Toen ze de video van ons huwelijksaanzoek zag, werd ze boos. Ze vond het niet eerlijk dat iedereen er was behalve zij. Gekke meid. Ze was er wel bij! Ze zat alleen nog in mijn buik. 😉
Ben benieuwd hoe ze zal reageren als we voor het altaar staan.. Straks neemt ze de hele ceremonie over. Gisteren heb ik met vriendinnen geoefend voor mijn bruidskapsels en dat ging succesvol! In ieder geval 1 zorg minder haha.

Is dit herkenbaar voor iemand? Heb jij misschien een handige anti-stress tip? Hoe ben jij omgegaan met de voorbereidingen? Of werd je echt een Bridezilla? 😛Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

7 Comments

 1. Geertje - Stay At Home Mama 17 mei 2016 / 10:50

  Ik zag je haar al op IG.. wat erg!
  Snap dat je je daar wel even gestresst Door voelt.
  ik heb dat “gelukkig” niet zo gehad, vlak voor mijn bruiloft!

 2. Sibel 17 mei 2016 / 11:09

  Het is echt herkenbaar,
  Alleen niet met de jurk of haar of regelen van de locatie…
  We kwamen pas achter op die dag dat we een grote salon zouden krijgen van 700+- 800 maar is een salon geworden van 500man..
  En er waren geen Zit plaatsen meer over sommige gasten kwamen wel maar gingen weer meteen vandoor omdat er geen plek was. Dat vond ik de ergste van mijn bruilofd..
  Alles netjes geregeld en op de laatste uurtje een ander salon terwijl wij die niet hadden afgesproken met de tussen persoon.. ah ja we zijn gelukkig en getrouwd en we hebben een leuke gezinnetje.

  • Koalabeautymama 23 mei 2016 / 20:08

   Ojee, ik zou ook echt in de stress schieten! Wat een situatie zeg. Gelukkig is hebben jullie mooie herinneringen aan de grote dag. x

 3. Joël 17 mei 2016 / 18:00

  Ik zeg, GENIET!!!
  Ik ben zelf 1,5 week geleden getrouwd, en ook ik had natuurlijk stress, maar doordat ik het gewoon naast me neer kon leggen & ik 2 fantastische ceremoniemeesters had heb ik de dag van mijn leven gehad!
  de dag loopt zoals het loopt, en dr valt echt helemaal niemand over als er 1 nagel is afgebroken, of iets niet loopt zoals het loopt!
  Het is jullie dag & jullie moeten hier van genieten!
  Maak herrineringen die dag, want voordat je het weet is het voorbij!

  Liefs,
  Joël

  • Koalabeautymama 23 mei 2016 / 20:08

   Daar heb je helemaal gelijk in! Ik probeer lekker go with the flow te gaan haha. groetjes x

 4. Lindsay | lindsayvallen.nl 27 mei 2016 / 08:46

  Oh ja, deze wilde ik je nog delen 😉 Zeg nee tegen je inner bridezilla: hoe voorkom je wedding stress? https://www.lindsayvallen.nl/zeg-nee-tegen-je-inner-bridezilla-hoe-voorkom-je-wedding-stress/ En ik heb mijn make-up zelf gedaan (wel geïnvesteerd in goeie shizzle, tips gehad van Serena/beautylab) en heb m’n nagels ook zelf gelakt. Haar had ik uitbesteed aan thank God een geschenk uit de hemel, snap je frustratie als een malle! Zulke kappers moeten verboden worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *