Halloween recept: Knakworst Mummies

Trick or treat! Vandaag deel ik een simpel en lekker Halloween recept namelijk: knakworst mummies. De ingrediënten zijn voordelig, vallen goed in de smaak bij veel kinderen en het is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Het recept kan je maken met kinderen of gewoon zelf snel maken om iemand te verrassen.

Je hebt nodig:

♥ Knakworsten
♥ Een pak croissantdeeg of bladerdeeg
♥ Ketchup om als “bloed” te gebruiken
♥ Peperkorrels of stukje zwarte olijf voor de ogen
♥ 1 ei

Verder :

♥ Een oven
♥ Bakplaat / Bakpapier
♥ Een kwastje om de ei te verdelen over de mummies

* Eerst zet ik alvast de oven aan en verwarm het op 175 graden. De kant-en-klare deeg leg ik op een snijplank en snijd er dunne reepjes van. Je kan eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

* De blik met knakworsten gooi ik in een vergiet en laat het even uitlekken. Dan pak ik een knakworst en wikkel er een reepje deeg omheen. Houd er rekening mee dat het deeg in de oven gaat opzetten dus je wilt voldoende ruimte houden tussen de reepjes. Dat geeft het een echt mummie effect. Hou aan de bovenkant wat ruimte over, want dat wordt het gezichtje.

* Als je alle knakworsten met deeg hebt gemaakt, klop je 1 ei en verdeel het een beetje over de mummies. Hierdoor krijgt het straks een mooi kleurtje.

* Dan mogen de mummies in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Hou goed de oven in de gaten en check het om de 5 minuten. Bij sommige ovens gaat het namelijk wat sneller. De knakworst mummies heb ik op een bakplaat gelegd met bakpapier eronder.

* Leg de gebakken mummies op een bord of iets anders wat je handig vindt. Met ketchup kan je de mummie versieren met “bloed”. De oogjes kan je maken met bijvoorbeeld 2 peperkorreltjes of een stukje zwarte olijf. Haal dit wel eraf voordat je gaat eten! Niemand is denk ik gek op pure pepers haha. 😉 Vooral kinderen niet…

* De oogjes kan je plakken met een beetje saus of maak bijvoorbeeld met een tandenstoker 2 kleine gaatjes waar je de oogjes in kan stoppen.


Bij ons thuis was het gelijk een succes en de kinderen hebben ervan gesmuld! Helaas was er niks meer voor papa over. Gelukkig is het makkelijk om te maken en maken we de volgende keer gewoon weer. 🙂

Wat vind jij van deze knakworst mummies? Ga jij ze maken voor de Halloween? Mocht je het receptje maken, vergeet me niet te taggen op Instagram. 😉 Vind ik leuk! Eet smakelijk alvast.

 


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

6 Comments

 1. Nicole 17 oktober 2015 / 10:39

  Super leuk en lekker simpel, daar hou ik van!

 2. Astrid 17 oktober 2015 / 21:45

  Hahaha leuk hoor! Met bladerdeeg maak je echt super simpel hele leuke hapjes. Hier ook favoriet om te gebruiken als traktatie dingetjes.

 3. Anneleen 18 oktober 2015 / 14:23

  Wat een leuk idee! Fijn dat Ayumi lekker mee doet! Wat praat ze trouwens goed, viel me meteen op! 🙂

 4. Jeanne 19 oktober 2015 / 16:39

  Wat een leuke video met Ayumi en jou, voor herhaling vatbaar!!!!
  Wat word ze trouwens al groot en praat ze goed!

 5. Peet 19 oktober 2015 / 16:41

  Leuke video met je dochter, het lijkt me leuk om vaker een video van Ayumi en jou tijdens het bakken te zien!!

 6. Sanne Marlijn 23 oktober 2015 / 19:43

  Dit vind ik leuk! Heel geschikt om met de kids te doen. Wat kletst je dochtertje gezellig. M’n buik rammelt nu.. Ik wil ook knakworst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *