Mijn haarramp en de oplossing?!

Zijn jullie klaar voor Deel 2 van mijn haarramp verhaal? Gelukkig is het niet zo ernstig als de eerste keer. Op de eerste foto zie je hoe het eruit zag nadat ik 2x bij mijn oude kapper was geweest. Twee kleurig, verschrikkelijk geverfd, totaal mislukt en een regelrechte haarramp voor iemand die bijna haar bruiloft heeft. Na een paar keer wassen was het al helemaal lelijk geworden. Na een nare ervaring ging ik naar een andere kapper.

Als advies kreeg ik om de Yes! Salon te proberen. Toevallig zat er een salon in de buurt en besloot ik een gok te wagen en een kapper opnieuw het vertrouwen te geven.
Op de dag van de behandeling was de eerste indruk goed. Nette salon, klantvriendelijke kappers en goed behandeld. Mijn wens was om egaal haar te hebben met een chocoladebruine kleur. De rode gloed wilde ik zo veel mogelijk eruit hebben. Ze gebruikte geen permanente haarverf, maar 2x een spoeling om te kleur te stapelen voor de houdbaarheid.
In totaal ben ik ongeveer 2 uur kwijt geweest en heeft het dus een aardig tijdje nodig gehad om mijn haar te “fixen”. Er werd verteld dat een spoeling net zo goed werkt als permanente verf, maar dat het minder schadelijk is voor je haar. Ik heb van mezelf sterk haar. Toch zit ik niet te wachten op onnodige verfbeurten.

Op de bovenste foto zie je hoe mijn haar eruit zag nadat ik naar de kapper was geweest om het te verven. In het daglicht stond ik zwaar voor schut. Ik ben naar dezelfde kapper geweest om het te herstellen, maar dat mocht niet helpen..

Ik heb het even zo gelaten om mijn haar wat rust te gunnen. Mensen uit mijn omgeving waren gewoon geschrokken van mijn haarramp.

Een foto bij de andere kapsalon. Ik heb duidelijk mijn wensen aangegeven, zij begreep het en ging aan de slag…


Het resultaat:

Het is een kapsalon waar ze werken met en zonder afspraak. Voor een afspraak moet je dan wel weer 5 euro betalen. De wachttijden kunnen best oplopen al zeg ik het zelf. Zal ik teruggaan? Misschien. Het wachten duurt bij dit concept erg lang (vaak een uur) en ik weet niet of het echt waard is om die extra 5,00 Euro te betalen voor een afspraak. Toch was het een fijne ervaring en ben ik goed geholpen.

Dan het resultaat.. Ik liet een plaatje zien met een vrouw die chocoladebruin haar had. Op de foto had zij een warme rijke kleur die niet te donker was en niet te licht. Hoe kwam ik eruit? Bijna zwart. Uiteindelijk was het donkerbruin waar geen chocoladebruin in te bekennen is. In de zon zie je nog een klein beetje een rode gloed, maar mijn haar is wel egaal en daar ben ik allang blij mee. Mike vond mij sowieso met donker haar mooier. Ach ja, wat zal ik ervan zeggen? Het is niet wat ik wilde, maar ik ben er tevreden mee. Mijn haar is glanzend, zacht en amper beschadigd. Dan mag ik niet klagen denk ik haha. Ben er klaar mee. 😉 Op naar de bruiloft…Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

6 Comments

 1. Monica 2 juni 2016 / 19:58

  Ah lastig hè met kappers. Ik heb ook zo vaak dat ik liefst in tranen uitbarst als ik klaar ben en dan heb je er nog flink voor betaald ook. Ik vind je haar wel heel mooi nu en dat donkere past natuurlijk goed bij je.

  • KoalaBeautyMama 3 juni 2016 / 11:24

   Ja precies! En dan ook nog de volle prijs betalen.. Bij mijn vorige kapper mocht ik zelf opnieuw het bedrag betalen om het te laten herstellen, maar ik durfde het risico niet weer te nemen. Het is wat he? 😛 Dankjewel meid x

   • Mandy 23 juni 2016 / 20:17

    Wel slecht hoor van je vorige kapper! Ik ben wel eens 2x terug geweest om het te laten herstellen, dit kon beide keren kosteloos. (Ik had de eerste keer dan ook wel genoeg betaald) Maar dan nog.. al heel snel was mijn kleur weg, toen ging ik terug naar de kapper (kosteloos), na 2 weken was de kleur alweer weg toen ben ik weer naar de kapper geweest. (kosteloos)
    Je haar is nu gelukkig erg mooi geworden! Fijn dat mike er ook blij mee is en jij went er misschien nog wel aan 🙂

 2. Rosie 3 juni 2016 / 10:35

  Wat een ontzettend gedoe! 🙁 En dat vlak voor je bruiloft! ZO vervelend voor je! Ik vind je haar hartstikke mooi op de laatste foto, snap dat je er klaar mee bent maar vind het eigenlijk te gek voor woorden dat je nu eigenlijk nog niet echt gekregen hebt wat je wou. Belachelijk toch?

  Maar ach, je bent sowieso een hottie ;-)! Met heel donker of iets minder donker haar! XX

  • KoalaBeautyMama 3 juni 2016 / 11:29

   Erg he.. Ik schoot echt in de stress door dit gedoe. Haha aah wat lief! Ja, nou ik ga me lekker concentreren op andere dingen. Groetjes x

 3. Sanne 3 juni 2016 / 20:33

  oei dat is minder, zo veel kappers bezoekjes. En dan nog niet jouw gewenste kleur. Ik zou enorm balen maar het kan gebeuren. Ik vertrouw bijna niemand mijn haar toe. :s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *