Guhl Zilver & Vitaliteit Shampoo en Haarmasker

Zoals jullie al kunnen zien ben ik van origine geen blondine. Ik verf mijn haar/uitgroei 1 keer in de 6 weken. Daarvoor gebruik ik een platinum asblonde haarverf. Omdat ik donkerbruin haar heb, valt deze kleur ook iets donkerder uit. Precies zoals ik wil. Nou ja, bijna dan. In mijn haar zal altijd een warme pigment aanwezig zijn. De enige manier om dit te verwijderen is om je haar helemaal met waterstof peroxide te bleken. Ik heb dat 1 keer gedaan en heb er jaren over gedaan om weer gezond haar te krijgen.

Nu kies ik ervoor om de warme gloed in mijn haar te neutraliseren. Dit gaat perfect samen met een astint. De tip die ik vaak lees is om zilvershampoo te gebruiken. Nee, het is niet alleen voor oude oma’s, maar ook voor mensen met licht blond haar. Het haalt de “gelige” kleur eruit. Wie niet waagt, wie niet wint toch? Dus besloot ik van het merk Guhl zilvershampoo te kopen en een haarmasker van dezelfde lijn.

DSC_0902

Dit zegt Guhl over deze haarlijn:

♥ Vermindert het geel-effect
♥ Zichtbaar vitaal & krachtig haar
♥ Geeft een schitterende glans
♥ Bevat kleurpigmenten
♥ Herstelt de haarstructuur, verzwaart niet (haarmasker)

Shampoo – 6,09 EUR (200ml)
Haarmasker – 7,47 (125ml) 

DSC_0903
DSC_0910

Laat ik beginnen bij het Anti geel-effect masker. Het eerste wat me opvalt is de felle paarse kleur. De geur is verder niet zo spannend. Gewoon normaal geparfumeerd. Het haarmasker voelt aan als een dikke crème en is gemakkelijk te verdelen over je haar. Onder de douche vind ik het prettig om mijn natte haren zoveel mogelijk uit te wringen.
Als ik dit niet doe wordt het product verdund door het water. Een pluspunt is tube waarin het product zit. Dat werkt makkelijk en hygiënisch.
Na ongeveer 5 minuten intrekken, spoel ik het masker eruit. Ik merk duidelijk dat mijn haarkleur iets veranderd is. De askleur komt meer naar boven en de warme pigmenten zijn tijdelijk minder aanwezig. Dat is grappig, het werkt wel! Omdat ik de kleur na de behandeling niet zo super mooi vond, heb ik het haarmasker ook niet meer gebruikt. Mocht je een gelige tint in je haar hebben dan is het zeker het proberen waard.

DSC_0905
DSC_0914

De Zilver Shampoo is doorzichtig en heeft een paarse tint. Na de eerste keer wassen, zag ik geen verschil in mijn haarkleur. Pas na de 2e en 3e keer gebruikt te hebben, zag ik dat mijn haar wat minder warm van kleur was maar niet echt schokkend ofzo. Ik kan hier heel kort over zijn. De shampoo vermindert inderdaad het geel-effect na een aantal wasbeurten, maar is voor mij persoonlijk geen blijvertje. Net als het haarmasker, is het wel het proberen waard. Bij beide producten merkte ik verder geen verschil betreft extra glanzend haar of extra verzorging. Deze haarlijn van Guhl kan je kopen bij de drogist. 

Heb jij wel eens een zilvershampoo gebruikt? Zo ja, wat is je ervaring er mee?

x Liefs,

Sunseeree

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *