Glad en bultjesvrij scheren met SoftShave scheerlotion

Heb je last van huidirritaties tijdens en/of na het scheren? Dan is deze scheerlotion misschien wat voor jou om te proberen. Door SoftShave te gebruiken scheer je niet alleen gladder, het reinigt en desinfecteert ook. Daardoor ontstaat er een beschermlaag op de huid.

Zelf heb ik altijd irritaties onder mijn oksel van het scheren. Nu met de zomer in het vooruitzicht hoop ik dat daar eens verandering in komt. Ik heb dit product opgestuurd gekregen om te testen. Uiteraard vertel ik je straks mijn ervaring ermee.

Over huidirritaties na het scheren:

Ingegroeide haren en rode bultjes kunnen na het scheren ontstaan door de aanwezigheid van bacteriën en schimmels in de poriën van de huid. Tijdens het scheren kunnen de poriën van de huid verstopt raken met vuil, bacteriën en schimmels waardoor haartjes niet goed terug kunnen groeien. Dit veroorzaakt ingegroeide haren, ontstekingen en rode bultjes op de huid.

Softshave gebruikt een formule met een eeuwenoude basis namelijk: zeewier. Het heeft een bacterie dodende werking. Naast Kelp zeewier bevat de formule ook een natuurlijk zeep emulsie. Het is zacht, verzorgend en bovendien geschikt voor je hele lichaam. Dus ook voor gezichtsbeharing.

Heel vervelend als je last hebt van irritaties. Zeker in de zomer scheer je waarschijnlijk vaker, omdat je meer je huid wilt laten zien. Zelf gebruik ik altijd trouw de Gilette Simply Venus 2 wegwerpscheermesjes. Ze scheren super fijn en ik gebruik ze ongeveer 3 keer en dan gooi ik ze weg.

Het is echt aan te raden om je scheermesjes regelmatig te vervangen. Ga niet met botte mesjes scheren, want dat kan juist pijnlijke plekjes veroorzaken. Gewoon weggooien en een nieuwe pakken. Na gebruik spoel ik het scheermesje goed af om haartjes en restjes zeep te verwijderen.

Oké, dan nu mijn ervaring met de SoftShave scheerlotion. Ik heb dit product in mijn badkamer staan, zodat ik het tijdens het douchen gelijk kan pakken. Dan kom ik aan bij het eerste kritische punt: de opening. Er zit een draaidop op en de opening dus waar het product uitkomt is best groot. Ik vind het onder de douche lastig te doseren omdat er snel teveel uitkomt en dat is zonde. Ze hadden naar mijn idee de opening beter kunnen verkleinen of een pompje kunnen gebruiken.

De geur doet me denken aan een ouderwets zeepje. Het is zeker niet onaangenaam, maar de zeepgeur kan overheersend zijn. Dat is uiteraard persoonlijk. Misschien vind jij de zeepgeur wel heerlijk.
Het scheert veel makkelijker en gladder. Mijn huid voelt duidelijk zachter aan en ik heb geen last van roodheid of bultjes. Op deze manier zou ik vaker kunnen scheren zonder mijn huid te beschadigen. De werking vind ik erg fijn.

Conclusie:

♥ Product is 100% natuurlijk
♥ Zacht en verzorgend voor de huid
♥ Met SoftShave scheer je inderdaad gladder
♥ Helpt tegen bultjes na het scheren en ingegroeide haren
♥ De geur is zeperig. Het merk claimt dat het neutraal is, maar ik vind de zeepgeur sterk aanwezig
♥ Voor de prijs van 24,95 Euro voor 150ml vind ik het aan de prijzige kant voor een scheerproduct
♥ Softshave kan je voor het hele lichaam gebruiken dus benen, armen, gezicht etc. Dat is een pluspunt.
♥ Zowel mannen als vrouwen kunnen de scheerlotion gebruiken

Ben je benieuwd naar de SoftShave lotion? Dan kan je deze bestellen via de website (met korting). Bol.com heeft het ook in hun assortiment.

Heb jij een goede tip om huidirritaties tegen te gaan na het scheren? Deel ze vooral in de comments

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

1 Comment

  1. Anouk 19 mei 2015 / 20:05

    Het is wel een duur product maar het klinkt top. Die bultjes die je kunt krijgen van het scheren zijn verschrikkelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *