Wij gingen taart proeven voor onze bruidstaart!

O MY GOD ! Nog 3,5 maand ongeveer voor de bruiloft. Het is gewoon zo bizar hoe snel die tijd voorbij gaat. Een jaar van te voren had ik al mijn droomjurk gevonden. Toen klonk een jaar nog zo ver weg. Nu moet ik opletten wat ik eet om straks nog in mijn jurk te passen en zetten wij aankomende tijd de puntjes op de i. Er moeten een aantal dingen nog geregeld worden, maar wat we wel van onze to do list kunnen schrappen is de bruidstaart! 😀

Tja, hoe weet je nou wat voor taart je wilt voor je bruiloft? Simpel, chic, een vleugje humor erin of een thema? Of gaan we all the way “gypsy wedding style” met bling bling haha. We hebben op Pinterest wat ideeën opgedaan en zijn naar taartenbakker (duh) gegaan om de details te bespreken. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat we moesten verwachten. Gelukkig viel het reuze mee en konden we aangeven wat we mooi vonden. De bakker vertelde dan wat mogelijk was. Eigenlijk was alles mogelijk! Toen we dat hoorde, gingen we ervoor. Ik ben benieuwd wat eruit komt..

Het is geen geheim dat ik van bling houd en less is niet altijd more. Mike is ook niet vies van wat glitter en glans dus hebben we een bruidstaart met 3 lagen waarop steentjes worden verwerkt. Het is zo lastig om uit te leggen, maar ga er van uit dat onze bruidstaart absoluut niet saai is en misschien wel over the top!
We hebben ervoor gekozen om er Japanse bloesems in te verwerken en wat sierlijke decoratie over de lagen heen. Als ik denk aan de taart weet ik eigenlijk niet of het bij elkaar past. Maar hallo! Wij hebben besloten om letterlijk alles erop te doen wat ons mooi leek en als het een dramatische taart wordt, dan past het ook goed bij ons haha.

Oké, het uiterlijk van de taart is besproken. Dan de vulling! Een mooie taart is leuk om te zien, maar als hij niet te vreten is dan heb je er ook weinig aan. Onze familieleden zijn net als wij echte foodlovers dus we nemen geen genoegen met een middelmatige smaak .
We mochten diverse gebakjes proeven met diverse vullingen. Denk aan chipolata, champagne-framboos, aardbei etc. Allemaal wel lekker hoor! We kozen uiteindelijk voor een chipolata vulling met stukjes verse aardbeien erin. Het is zomer en waarschijnlijk warm. Dan is het wel lekker als er frisse stukjes fruit doorheen zitten. Voor de bovenste laag kiezen we marsepein EN fondant. Ja, ja. Marsepein voor de smaak en fondant voor het uiterlijk. Als dit niet de ultieme bruidstaart wordt dan weet ik het ook niet meer.. Gelukkig word de taart bezorgd op de locatie en hoeven we alleen met een big smile de taart aan te snijden.

Hoe zag jouw bruidstaart eruit of hoe zou jij het willen hebben op jullie grote dag? Ik vind het trouwens zo stom als iemand een stuk taart in je gezicht duwt als je net een hap wilt nemen. Ehm.. Hallo! Een merkpak en trouwjurk kost veel geld en ik ga er niet expres op morsen.. To be continued.. Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

9 Comments

 1. Wilmaaa 5 april 2016 / 09:18

  Leuk, ik zou zo weer willen trouwen! Ik hou wel van een gave bruidstaart! Ik heb mijn bruidstaart zelf gemaakt, een hele klus. Hij was roze en wit en zilver. Hij was vier lagen hoog. =) Ik ben benieuwd naar de bruiloft..

 2. Diana 5 april 2016 / 09:29

  Ah, nu wil ik ook trouwen! Die voorbereidingen lijkt mij fantastisch!!

 3. Sje 6 april 2016 / 00:22

  Wat hebben jullie het leuk gedaan.. Onze bruidstaart was via de cateraar geregeld. Je kon uit een paar foto’s kiezen en that’s it hahahaha achteraf wel spijt want het zag er leuk uit inderdaad.. maar smaakte zo boterig.. Blehh!

 4. Marjon 6 april 2016 / 12:17

  Zo leuk om jullie voorbereidingen te volgen 🙂 Liefs Marjon

 5. Nicole 6 april 2016 / 17:23

  Oh leuk! Door de aanstaande bruidsparen bij mij komen, heb ik zelf ook ontzettend veel ideeen opgedaan. En al vaak gewisseld van idee voor een eigen taart, maar hè, zolang er geen ring om mijn vinger zit blijf ik wisselen tussen taarten denk ik 😉

 6. Frank 6 april 2016 / 22:54

  Geniet van elke seconde, dat zeggen ze allemaal maar er is niets aan gelogen. Mijn zus heeft voor ons de bruidstaart gemaakt en heel veel lekkere/mooie cupcakes voor de gasten. Alles was zo mooi de taart bovenaan en daar omheen de cupcakes.

 7. Ineke 19 april 2016 / 12:00

  Hier is er grote twijfel of ik ze zelf ga maken of ga laten maken :)..
  Ik ben wel helemaal fan van champagne creme gecombineerd met framboos mmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *