Fit Challenge update week 2

Hi allemaal! Ook deze zondag deel ik mijn ervaringen van de Fit Challenge. We zitten nu aan het einde van de 2e week. Onlangs heb ik meegedaan aan een les Strike fit. Je kan het zien als een les kickboksen, maar dan tegen een zak. Daarnaast werk je aan je conditie met verschillende oefeningen zoals touwtje springen en burpees.
Het was een zware training waar ik mijn grenzen aan het opzoeken ben. Al kon ik het nog niet helemaal bijbenen, het voelde goed om mee te doen. Elke training is weer een stap dichter bij mijn doel.

Wat een verschil met 2 weken geleden zeg! Mijn conditie is met een grote sprong vooruit gegaan. Ik voel me fitter en energieker. Even een paar keer de trap op en neer? Geen probleem. Als Masato boven zit te miepen om zijn speentje dan vlieg ik naar boven haha. Voelt goed om niet buiten adem te zijn van een paar treden.

Op dit punt probeer ik mijn sportschema in evenwicht te houden met mijn gezin en “werk”. Ik probeer 5 keer per week te sporten. Twee keer in de week ga ik hardlopen. Omdat Mike gewoon fulltime werkt en ik geen oppas heb, train ik voornamelijk in de avond. Voor dat ik in bed lig is het voorbij 22:00 uur.
In de nacht ga ik er minimaal 1x uit voor Masato en de volgende dag hebben we ons normale gezinsritme.
Omdat ik de afgelopen 7 jaar niet gesport heb, is het voor mij wel vermoeiend om bij te houden. Ja, ik ben nu weer een beginneling. Na elke training voel ik de spierpijn 3 dagen lang haha. No pain, no gain right? 😉

Binnenkort krijgt ieder van onze “warrior”groep de resultaten van de eerste maand. Ik ben echt benieuwd. Zal ik afgevallen zijn? Of zou ik juist meer vet kwijt zijn? Tot nu toe ben ik niet echt kilo’s gewicht verloren. Ik neem aan dat dat nu spieren zijn. 😛

Elke week krijgen we van onze coaches een nieuwe challenge. Deze week moest je elke dag een minuut lang burpees doen. Ik kwam niet verder dan 12. De aankomende week moeten we allemaal een gerecht maken met quinoa. Een leuke manier om inspiratie te krijgen. De begeleiding is echt super.
Ik train bij Impact Sports Academy in Breda. Het is geen standaard sportschool vind ik. De sfeer is fijn, je wordt uitgedaagd om meer uit jezelf te halen, maar tegelijkertijd train je op je eigen niveau. Zelf ben ik iemand die niet graag stopt. Toch word ik hier op gewezen om op tijd een pauze te nemen om niet over mijn grenzen te gaan. Top! De trainingen zijn ook afwisselend waarmee je sneller je doel behaald.

Sorry guys! Geen vlog vandaag. Ik wilde graag een video opnemen, echter kwam ik er niet aan toe deze week. Dus jullie houden ‘m nog tegoed. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust! Tot volgende week zondag. 🙂 Morgen kan je een nieuwe “My life in pictures” lezen op mijn blog. Fijne dag. 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

2 Comments

  1. Aanhetlijntje 25 februari 2015 / 06:55

    Brr een minuut lang Birmees. Hier zijn het mijn vrienden ook niet, gelukkig bij Kayla Itsines programma zijn het er maar steeds 10 achter elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *