Fit Challenge: Resultaat van 3 maanden sporten

Wat ik heb ik uitgekeken naar dit moment. Het moment dat de Fit Challenge eindigt en dat ik de resultaten mag zien van wekenlang sporten in combinatie met gezonde voeding. Ik wist echt niet waar ik aan begon, maar ik wist wel dat ik een verandering wilde maken voor mezelf.

Ik wilde een uitdaging aangaan voor een gezonder en fitter lichaam. Een betere versie van mezelf. Wat ben ik trots zeg! Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik echt oprecht blij ben met mijn lichaam. Dit komt omdat ik 1: volwassen ben geworden en 2: er zelf voor gewerkt heb om de resultaten te bereiken.

In die 3 maanden heb ik momenten gehad dat ik het even niet meer zag zitten. Sporten in combinatie met een druk gezin thuis, mijn eigen bezigheden of het speltbrood met kipfilet wat mijn neus uitkwam. Het was passen en meten.

Wat heb ik eraan over gehouden? Een gezonde lifestyle waar we met het hele gezin van kunnen profiteren, bewuster zijn van voeding en de motivatie om door te gaan. Wat me ontzettend heeft geholpen is om foto’s te maken. Foto’s van mijn resultaten. Het geeft gewoon een kick als je ziet wat je hebt bereikt.

Best een gek idee dat het nu gestopt is. Ik ben het zo gewend om elke woensdag naar onze gezamenlijke training te gaan. Nu is het aan mij om mijn gezonde lifestyle voort te zetten. Graag deel ik een update met de resultaten van deze uitdaging.

♥ Door de Fit Challenge ben ik over mijn grenzen gegaan. Ik heb mijn grenzen leren kennen en mijn grenzen leren verleggen. Hieruit heb ik een wijze levensles gehaald. Ik let nu veel beter op mezelf, ik zorg beter voor mezelf en weet hoever ik kan gaan. Iets wat ik voor de challenge niet deed of wist hoe ik naar mezelf kon luisteren.

♥ Door de uitdaging aan te gaan ben ik helemaal fit geworden! Fit in de zin van: beter in mijn vel voelen, energieker zijn, een beter uithoudingsvermogen hebben. Bovendien is mijn lichaam soepeler, sneller en ben ik ook een aantal kilo’s en vooral centimeters verloren.

♥ De Fit Challenge was een mooie test voor mij. Maar ook een bevestiging dat ik trots mag zijn op mijn lichaam en wat ik bereikt hebt. Nu realiseer ik me meer dan ooit wat ik gepresteerd heb, wat ik mogelijk heb gemaakt en het resultaat daarvan. Ik wil een betere, mooiere en gezondere versie van mezelf maken. Ik ben absoluut een grote stap verder.

In het begin was het behoorlijk confronterend wat ik lichamelijk niet meer kon opbrengen na mijn zwangerschappen. Ik had het gevoel dat mijn lichaam mij in de steek liet. Door alle aanmoediging en doorzettingsvermogen heb ik een aantal doelen bereikt in een korte tijd.

Na de geboorte van Ayumi deed ik er na een jaar pas moeite voor om in shape te komen. Na de geboorte van Masato wilde ik het anders aanpakken. Op dit moment is hij 7 maanden oud en ben ik zo goed als terug in mijn “oude” lichaam.

♥ Dankzij de begeleiding weet ik meer over gezonde voeding. Wanneer je wat het beste kan nuttigen. Meer kleine porties eten gedurende de dag en wat bepaalde voeding voor je doet voor een optimale stofwisseling.

♥ Sporten is leuk  geworden! Geen stoffige training met standaard oefeningen, maar elke les een nieuwe uitdaging waarin je telkens voor de 100 % gaat. Zelfs thuis ben ik fanatiek wezen hardlopen, waar ik vroeger een hekel aan had. Nu vind ik het heerlijk om in de buitenlucht een rondje te hardlopen. Mijn conditie gaat met de week vooruit. Dat geeft een kick.

♥ Ik heb de weegschaal niet serieus genomen. Door te trainen creëer je ook meer spiermassa. Laat je niet gek maken door getallen. Maak vooral foto’s en houd de centimeters bij. Mijn heupen zijn stukken slanker, mijn armen zijn steviger en mijn billen zijn ronder. Ik weet nu precies welke lichaamsdelen ik moet trainen met welke oefeningen voor het gewenste resultaat.

Ik ben zeker gemotiveerd om door te gaan. Op het moment doe ik het even rustig aan, maar ik ga sowieso door met sporten. Wat ik nog wil bereiken? Billen die ronder zijn, een strakkere buik en sterkere armen. To be continued!

Ik hoop dat ik jou ook kan motiveren met deze beelden. Er is al zoveel mogelijk in 4 weken. Zelfs met een druk leven, een studie of gezin kan je alles eruit halen wat erin zit. Waar een wil is, is een weg. U can do it!

Big thanks naar de dames van Fit Challenge Warriors die mij de begeleiding hebben gegeven en de kracht om door te zetten.


En jullie natuurlijk ook ontzettend bedankt! Voor alle lieve reacties, steun en de trap onder mijn kont als ik even geen zin meer had haha. Big thanks! xx

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

23 Comments

 1. Brenda 26 april 2015 / 11:21

  Wauw, wat een super mooi resultaat zeg! Heel knap!

 2. eline 26 april 2015 / 11:26

  Wauw je mag écht trots zijn op het resultaat!!! Super knap 🙂

  Als je thuis nog door wilt met sporten dan kun je de bikini body guide proberen van kayla itsines! Die werkt voor mij super goed 🙂 op mijn blog staat er een artikel over als je geïnteresseerd bent voor nu moet je vooral keihard genieten van dit resultaat!

 3. Miriam 26 april 2015 / 11:28

  1 woord: wauw!!!!
  zo knap dat je dit hebt gedaan, wat een groot verschil! Super knap zeg.

 4. Mariska 26 april 2015 / 11:47

  Ik zag deze post op Facebook voorbij komen. Vond het leuk om even te kijken.
  Je hebt het zeker goed gedaan, de resultaten zijn mooi! En daarbij het belangrijkste is dat jij je nu weer goed voelt over je lichaam! Ga zo door 🙂

 5. Het Sushimeisje 26 april 2015 / 12:04

  Wow, wat een verschil! Ik sport nu ook weer een tijdje maar merk jammer genoeg nog geen verschil. Niet in conditie en ook niet aan mijn lichaam..Ik heb wel mezelf laten opmeten en ga dat over een paar weken weer doen. Dus hoop dat ik dan echt wel verschil merk want dat is gewoon zo veel motiverender!

 6. Eilish 26 april 2015 / 12:54

  Wat ben ik vreselijk jaloers. Ik heb echt teveel vetjes en kan niet eens ewn bikinibroekje vinden. Maar ik kan niet sporten en dat merk ik enorm 🙁

 7. Natasja 26 april 2015 / 13:33

  wauw! Goed gedaan! Nu ook in je eentje blijven vol houden!

 8. Tineke 26 april 2015 / 13:58

  Wauw, wat goed! Ik denk dat ik mijn sport abonnement toch maar niet op moet zeggen als ik dit zo zie!
  Liefs

 9. Anneleen 26 april 2015 / 13:59

  Wauw Suns, mag je trots op zijn hoor! Wat een groot verschil, echt super!

 10. Kendra 26 april 2015 / 14:27

  Wauw Sunseree wat goed! En wat een verschil! Ik ben ook veel aan het sporten momenteel, wil net als jij graag mijn mooie figuur terug omdat ik me schaam voor mijn figuur nu na de geboorte van mijn zoon.
  Nu extra gemotiveerd nu ik jouw foto”s gezien heb!

 11. Bethany 26 april 2015 / 17:23

  Supergoed gedaan meis! Echt geweldig. Je ziet er heel goed uit hoor!! Ik zag het verschil gelijk in je video.

 12. anouk 26 april 2015 / 17:51

  Jeetje wat een verschil!! Echt zo goed dat je hebt volgehouden ook al zag je het af en toe niet meer zitten, wat ik me heel goed kan voorstellen. Je hebt er echt voor geknockt!!

 13. Nicetobeout 26 april 2015 / 19:05

  Ontzettend knap!! Wat een verschil! Zou ik ook wel willen, je motiveert me wel. En ondanks dat we de weegschaal de niet te serieus moeten nemen vraag ik mij wel af wat je eerst woog en nu weegt?

 14. Irma 26 april 2015 / 22:52

  Jeetje wat gaaf! En wát een verschil! Fijn voor je he!

 15. Anniek 27 april 2015 / 07:33

  Wauw, wat een onwijs mooi resultaat! En sowieso al het hele proces er naartoe is tof, ook dat sporten nu echt in je vaste ritme zit. Dat voelt vast goed! Gaaf dat je dit met ons wilt delen, ik denk dat je er veel mensen mee inspireert!

 16. Steph 27 april 2015 / 15:21

  Wow, wat een geweldig resultaat. Je mag terecht trots zijn op jezelf, meid! Dit toont maar eens dat men met doorzettingsvermogen veel kan bereiken. Dank je wel om dit te delen, het geeft me moed om eraan te beginnen. En wat ik ook leuk vind aan jou is dat je soms eens een cheat meal had 🙂 toont me dat het best wel mag!
  Veel liefs en veel succes verder nog, Steph xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *