Fit Challenge gastblog & jouw 2.0 versie

Hi allemaal,

Aan mij de grote eer om mijn eerste gastblog te schrijven voor Sunseeree.

Ik zal me eerst even voorstellen.. Ik ben Sam, mede oprichter van Fit Challenge, sportcoach en over een maand officieel gecertificeerd voedingscoach.

Al van jongs af aan ben ik bezig met sport. Vroeger was het voetbal en later werd het fitness en vechtsport. Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met de eigenaresse van een sportschool. Ze vond dat ik potentie had en heeft mij, naast externe trainingen, helemaal opgeleid tot sportinstructrice.
Zo stond ik van enthousiaste deelnemer in de zaal ineens, na heel veel training en het behalen van mijn certificaat, op het podium! Uiteraard ontzettend spannend de eerste keer. Maar het voelde zo ontzettend goed. Vanaf dat moment was ik verslaafd! 🙂

Nu een aantal jaar verder geniet ik nog steeds van elke les. Motiveren, mensen hun grenzen laten verleggen en het gevoel van overwinning delen als de les erop zit en ze er, mede door mijn stimulans, weer alles uit hebben gehaald. Na lessen zoals o.a. bootcamp en HIT (high intensity training) kwamen regelmatig mensen nog even napraten en begonnen dan vaak over afvallen of nog fitter willen worden. Vaak vroegen ze om tips.

De gouden tip die ik altijd geef is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Om fitter te worden of af te vallen kom je er niet met sporten alleen. Gezonde voeding is hierin net zo belangrijk. De juiste voeding helpt bij afvallen maar zorgt ook zeer zeker voor meer energie.

Met een goede vriendin, tevens mede oprichter van Fit Challenge, zat ik regelmatig te dromen over een eigen onderneming waar we onze visie uit konden dragen. Waar we onze passie om mensen te motiveren meer uit zichzelf te halen, verder konden verleggen dan alleen en sportles. We zijn flink gaan brainstormen en bedachten een plan van 12 weken begeleiding op het gebied van voeding en beweging.

Waarom 12 weken zul je denken… Dit omdat onderzoek heeft uitgewezen dat het minimaal 66 dagen duurt om je levensstijl aan te passen. Het is namelijk een nieuwe gezonde manier van leven en niet even snel afvallen en een jojo effect creëren. Op dat moment hadden we dus twee sportinstructrices met een passie en een plan om mensen te begeleiden. Het begin was gemaakt!

Door middel van coaching tijdens de intake proberen we tot de kern te komen van wat diegene wil bereiken. Vanuit hier schrijven wij, in overleg met de cursist, een persoonlijk plan. Hierin wordt een trainingsschema meegenomen en naar behoefte home workouts.
Ook kan de cursist (door ons aanmoedigend Warrior genoemd) deelnemen aan sportlessen van onze gastlocatie Impact Sports Academy. Daarnaast ontvangt de Warrior een voedingsschema van een voedingsdeskundige.

De Fit Challenge wordt, naast je eigen persoonlijke plan, in groepsverband gedaan. Dit omdat is gebleken dat mensen over het algemeen beter presteren in teamverband. Zo kunnen de Warriors elkaar ook stimuleren wanneer het even zwaar is. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst wordt iedereen individueel gewogen en gemeten, ontvangt nuttige tips en er is een intensieve workout!

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, wilden wij de Warriors een goed gevoel geven. Daarom hebben wij de Feel Good Workshops bedacht. Dit is mooie aanvulling op de intensieve begeleiding. Zo kunnen de Warriors deelnemen aan een make up workshop van de make artist van o.a. Hollands Next Top Model en Beau Monde en een persoonlijk stijladvies van een styliste. Maar ook een Feel Good Workshop van een dramatherapeut over het innerlijk welbevinden of een weerbaarheidstraining.

Dat is kort samengevat wat de Fit Challenge inhoudt. Nou ja.. Misschien wat langer dan kort.. Maar waar het hart van vol zit loopt de mond van over zeggen ze toch?! 😉

Uiteraard wil ik graag nog eindigen met een aantal tips voor een fitter en strakker leven. De 2.0 versie van jezelf dus!

* Bedenk eerst goed wat je wilt bereiken. Neem niet meteen teveel hooi op je vork. Door het rustig op te bouwen is de kans dat je het kunt volhouden veel groter.
* Probeer gezond te eten zonder voedingsmiddelen weg te laten die je lijf nodig heeft zoals goede koolhydraten. Een crash dieet waar je snel gewicht verliest geeft je metabolisme een enorme klap. Met het gevolg dat je er blijvend last kan van houden door minder te kunnen eten in de toekomst.
* Zoek een sportmaatje! Samen trainen motiveert. Daarnaast zeg je niet zomaar je maatje af!
* Maar het aller belangrijkst.. Geniet! Gezond eten kan ook heel lekker zijn. Maar 1 keer in de week gewoon eens die lekkere chocoladetaart pakken is helemaal niet erg! De volgende dag doet je stofwisseling extra zijn best.

Sportieve groet,

Sam

♥ Wil je ook beginnen aan de Fit Challenge of zoek je inspiratie op het gebied van sport & health? Kijk dan hier.
Als je het leuk vindt kan je me uiteraard volgen op Instagram..  #fitchallengewarriors #fitmetsunseeree

2 Comments

  1. Manon 21 maart 2015 / 09:39

    Leuk zeg, om samen met een vriendin zo’n onderneming te hebben gestart! Klinkt goed, die fitchallenge 🙂

  2. Sam 23 maart 2015 / 14:17

    Dat is het zeker Manon! Mocht je in de buurt van Breda wonen dan kom gerust een keer kijken. Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *