FAVORIET – Shea Butter Hand Cream van L’Occitane en Provence

Je handen hebben vaak wat te verduren en dat veroorzaakt meestal uitdroging van de huid en soms zelfs eczeem. Thuis ben ik dagelijks aan het afwassen, schoonmaken en doe ik de kinderen in bad. Regelmatig ben ik dus met water in contact en het komt voor dat ik vergeet om plastic handschoenen te dragen.

Op een gegeven moment voelen mijn handen strak aan, zijn mijn nagelriemen droog en soms doet het zelfs pijn door uitdroging als ik het niet verzorg. Onlangs was ik bij de winkelopening van L’Occitane in Breda. Ooit had ik er een handcrème van gebruikt en dit keer zat er een andere handverzorging in mijn goodiebag om uit te proberen. Hij is net zo fijn en ik vertel er graag meer over..


♥ Over de Shea Butter Hand Cream:

“Deze crème is rijk aan Karitéboter, absorbeert snel en beschermt, voedt en herstelt de handen. Deze best verkochte handcrème is uitgegroeid tot een onmisbaar product. Per 3 seconden wordt er één verkocht over heel de wereld. De extracten van honing, amandel en kokosolie helpen het effect van de behandeling te optimaliseren. De snel absorberende textuur zorgt voor zachtheid zonder vetheid achter te laten.” 

De verpakking is vrij simpel en praktisch. Ik vind dit goed bij het merk passen, omdat het draait om natuurlijke en eerlijke ingrediënten en niet om een fancy uiterlijk met veel poespas. Misschien leuk om te weten: L’Occitane werkt met milieubewuste verpakkingen die recyclebaar zijn en het milieu zo min mogelijk belasten.


Het is een genot om de handcrème te gebruiken. Zoals je kunt zien op de bovenstaande foto’s heb je weinig nodig van het product. Uit de tube komt een stevige, rijke crème die zuinig in gebruik is. Hij smeert soepel over de huid heen en direct na het uitsmeren trekt het snel in en laat het een zachte, verzorgende huid achter. Geen witte waas of plakkerig laagje!

De geur is zacht en vind ik persoonlijk ontzettend lekker, omdat het zo subtiel is. Sommige handcrèmes werken tijdelijk en blijf je de hele dag door smeren. Dat ervaar ik bij L’Occitane niet. Gelukkig maar, want dan blijf je bezig. ‘s Avonds voor ik naar bed ga, heb ik mijn beauty rituelen en masseer ik mijn handen in met handcrème. Dit verdeel ik ook over de nagelriemen en tussen mijn vingers. Tijdens het slapen trekt het lekker in en word ik ‘s ochtends wakker met zachte handen die fijn aanvoelen.

Huidverzorging is erg belangrijk en zodra je een favoriet product hebt gevonden, blijf je het gebruiken. De Shea Butter Hand Cream kost 21,00 Euro voor 150 ml. Het is ook verkrijgbaar in 30 ml voor 8,00 Euro. Handig om mee te nemen als je op pad gaat of op vakantie. Ik ben fan!

Ken jij L’Occitane al? Zo ja, heb je een aanrader om uit te proberen?Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

2 Comments

 1. Ilona 28 juli 2016 / 19:57

  Ziet er goed uit en het klinkt veelbelovend!! Ik vind het wel prijzig. Misschien leuk om een keer als cadeautje te vragen.
  Dank je wel voor de duidelijke review!
  Liefs..

  • KoalaBeautyMama 5 augustus 2016 / 10:28

   Hoi Ilona! Bedankt voor je reactie. Het is iets prijziger, maar je krijgt er echt iets fijns voor terug. Inderdaad een leuk cadeau om te vragen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *