Mijn ervaring met de Etos, Kruidvat en Pampers luiers

Luiers zijn onmisbaar en als moeder heb ik de afgelopen jaren flink wat luiermerken uitgeprobeerd. Zo moeten ze zacht zijn, vooral niet doorlekken, comfortabel zitten en niet te duur zijn. Iedereen heeft weer een andere mening dus leek het mij leuk om mijn bevindingen met jullie te delen. Mijn ervaring met de Etos, Kruidvat en Pampers luiers.

blank-4

♥ LUIERS VAN KRUIDVAT EIGEN MERK:

“Kruidvat, altijd verrassend, altijd voordelig!” Dat zeggen ze toch? Op zich vind ik dat wel waar. Het is betaalbaar, vaak op voorraad en regelmatig in de aanbieding. Bijvoorbeeld 2 grote pakken voor 25 Euro. Je krijgt dan 68 luiers in 1 pak. Daar kunnen we een aardige tijd mee voort.
Vanaf het begin af aan ben ik zeer tevreden over de luiers van eigen merk.
Er is genoeg ruimte om met de zijkanten van luier, het onderlijfje te bedekken. De “plakkers” bevestigen zich goed vast dus de luier zal niet snel los raken. Voor zo ver ik weet zit het comfortabel en het aller belangrijkste: ze lekken bijna niet door! Het komt echt zeer weinig voor bij ons dat ze ons teleurstellen. Een aanrader!

blank-3

♥ LUIERS VAN PAMPERS:

Pampers. Wie kent ze niet? Als ik aan luiers denk, denk ik als eerste aan Pampers. Ook hele goede ervaringen mee. Ze zijn zacht, bewegen fijn mee dus zijn comfortabel en lekken niet zo snel door. Ik heb wel het idee dat ze de luiers wat breder kunnen maken. Soms heb ik er moeite mee om de zijkanten goed te laten sluiten en ik wil de luier natuurlijk niet te strak laten zitten.
Over het algemeen zeer tevreden, veel keuze uit verschillende soorten en de luierdoekjes zijn trouwens mijn favoriet! Ja.. Alleen zijn het volgens mij de duurste. Toch? Eerlijk gezegd kopen we alleen Pampers als we een goede aanbieding kunnen scoren. Bijvoorbeeld met 50% korting of 1 + 1 gratis.

blank-2

♥ LUIERS VAN ETOS EIGEN MERK:

Vorig jaar werden de Woezel & Pip luiers gelanceerd van eigen merk. Ik was erbij en het was hartstikke leuk. Maar zijn de luiers fijn? Mijn eerste indruk was positief. Leuk printje, zachte luier en de luier sluit goed aan. Het vreemde wat mij opviel, was dat mijn zoontje de luier te pakken kreeg en er voor de lol mee heen en weer schudde. Tot mijn verbazing was de hele luier vervormd en zat er aan 1 kant een soort ophoping. De luier was snel verpest en ik moest een nieuwe pakken.

Wat dat betreft zijn ze best kwetsbaar. Ze zijn soepel en beweging lekker mee tijdens het spelen. We hebben een klein pak opgemaakt en toen onze luiers op waren, besloot ik toch voor de Etos luiers te kiezen. Met spijt.. Ze lekken bij ons onwijs snel door. Poep, plas, het maakt niet uit. Vooral ‘s nachts was het achter elkaar raak. Drie dagen lang heb ik ons zoontje nat uit bed gehaald. Niet fijn! Hoe kan dat nou?
We deden niets anders dan normaal? De volgende nacht een luier van Kruidvat geprobeerd en onze kleine man bleef weer lekker droog! Een beetje teleurgesteld.. De eigen merk luiers gebruiken we nu overdag en controleren we meer dan normaal. Bij een gezinsuitje gaan ze sowieso niet mee..

♥ CONCLUSIE:

De Kruidvat en Pampers luiers zijn wat mij betreft de echte winnaars en gebruiken wij al jaren. Gewoon de aanbiedingen in de gaten houden en flink inslaan. Natuurlijk is het ook een kwestie van regelmatig verschonen en even controleren of de luier al vol zit.
Ik heb niet het idee dat ze van een bepaald merk luieruitslag hebben gekregen. De luiers kunnen geweldig zijn, maar zonder onze Sudocreme zijn we verloren haha. Dat is de beste uitvinding ooit hoor.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaring is met diverse luiermerken. Herken je mijn ervaring? Of is het bij jullie totaal anders? Heb jij een aanrader voor in de commode of luiertas? Laat het vooral weten in een comment! 😀

5 Comments

 1. Annette 17 januari 2017 / 14:43

  Hallo Sunseeree,
  Ik heb alle luiers weleens gehad. De laatste nieuwe van Etos Woezel en pip werkte bij mij ook niet. En ook nog eens dat mijn dochtertje onwijs veel uitslag kreeg. Die van Kruidvat zijn ook goed , lekte niet door maar daar kreeg mijn dochtertje ook uitslag van..
  Ik vind de Pampers Active Fit super goed! Nooit doorlekken gehad en geen uitslag. Ik heb ze ook vroeger ( 10 jaar geleden alweer )voor mijn zoontje gebruikt . De Active Fit zit iets hoger dan de Baby dry variant..Super luier !
  🙂

  • KoalaBeautyMama 17 januari 2017 / 19:34

   Oh ik wist niet dat de Active Fit iets hoger zat! Goed om te weten. Bedankt dat je jouw ervaring deelt. 😀 x

 2. Ellen 17 januari 2017 / 16:21

  Wij gebruiken tot nu toe overdag altijd de luiers van Etos. Bij ons werken ze dus wel erg goed. Sinds kort zit mijn zoon in maat 3 en ook over deze zijn wij nog super tevreden. Geen doorlekken, geen uitslag. Misschien heeft het ook wel te maken met de leeftijd en de beweeglijkheid van het kind. In tegenstelling tot Masato is mijn zoon nog maar 3,5 maand oud dus loopt en kruipt nog niet. Ik ga het ervaren hoe ik ze vind als M. ouder is en begint te kruipen etc. Voor de nachten gebruiken wij pampers baby dry omdat M. al 10 tot 12 uur doorslaapt. Een pamper houdt hem dan het beste droog zonder dat hij echt een grote dikke luier onder aan z’n billen heeft ‘hangen’.

  • KoalaBeautyMama 17 januari 2017 / 19:35

   Wat fijn dat hij lekker doorslaapt! Ja, wie weet bevallen ze nog steeds goed en anders gewoon door op de Pampers 😀 Bedankt voor je reactie!

 3. Jeanne 18 januari 2017 / 20:00

  Wat leuk om te lezen!
  Wij hebben eigenlijk altijd Pampers, een enkele keer Bumblies gebruikt, deze zijn ook prima.
  Deze kopen we alleen bij hele goede acties (1+1 gratis of 50% korting) en vaak maandboxen (met bijv. 40% korting) online.
  Hierdoor valt de prijs best mee en zijn we niet veel meer kwijt.
  Eén keer hebben we de Pampers Dry geprobeerd, maar dit was echt helemaal niks voor ons.
  Hij rook vies, al na 1 klein plasje, terwijl hij vrij veel luiers per dag krijgt en iedere dag wordt gewassen.
  Dit was zeker niet aangenaam, maar we hadden net 2 grootverpakkingen aangeschaft bij een actie..
  Daarom hebben we de klantenservice van Pampers gebeld, waar we heel fijn behandeld werden.
  We kregen het aankoopbedrag terug!
  De Pampers hebben we ‘s nachts maar opgemaakt, want hij lekte er niet mee door, alleen rook hij niet lekker.
  Ook kregen we het advies om in zijn geval de Pampers Active Fit te gebruiken en deze zijn zeker heel fijn!
  Ook de Pampers New Baby t/m maat 3 waren heel fijn overigens, met plasindicator.

  De Pampers Active Fit zijn misschien het proberen waard voor Masato!
  Goede pasvorm, niet (snel) lekkend, plas wordt goed over de luier verdeeld: geen ‘hangluier’ en voor actieve kindjes!
  De Pampers Dry zijn eigenlijk de budget luiers van hen, active fit is de wat luxere, maar als je goed op de acties let hoeft het niet duurder te zijn.

  Haha het lijkt wel een commercieel praatje, maar we zijn er echt ontzettend tevreden over!
  Oja, ik heb overigens geen aandelen bij Pampers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *