Een intieme bruiloft is niet de moeite waard

Toen ik net verloofd was, zat ik met mijn hoofd in de wolken. Wat een pret om onze eigen bruiloft te organiseren. Er gaat van alles door je heen. Op een gegeven moment moet je serieus nadenken hoe je de bruiloft precies gaat invullen en hoeveel gasten je wilt uitnodigen voor de grote dag. Dit vond ik in het begin best lastig. Nodig je die ene vriend wel uit? Of moet je dan gelijk de hele vriendengroep uitnodigen die erbij hoort? Genoeg dingen om over na te denken. Vroeger waren we best enthousiast met feestjes geven en iedereen uitnodigen. Nu zijn we wat selectiever en hebben wij gekozen om een intieme bruiloft te houden met alleen onze familie en dierbaren.

Onlangs kreeg ik een reactie onder een “Vraag en Antwoord video” over onze bruiloft. Deze persoon zei: “Zoveel bullshit voor maar 30 mensen?”  Met andere woorden: een intieme bruiloft is niet de moeite waard. Is dat ook zo?

Persoonlijk vind ik deze reactie nergens op slaan. Ten eerste is een bruiloft uit liefde nooit bullshit. Jullie vieren de liefde voor elkaar en beslissen zelf wie daar bij aanwezig mag zijn. Omdat er misschien 20 mensen minder zijn, moet je dan niet meer de moeite nemen? Het is JUIST leuk om de moeite te nemen. Deze 30 mensen zijn waarschijnlijk de belangrijkste mensen die je steunen en om je geven.

Bij een kleiner gezelschap heb je meer tijd en ruimte voor elkaar. Het is persoonlijker, omdat je echt even een moment kan pakken om met iemand te praten of te dansen op de grote dag. Sommigen hebben meer budget over bij een intieme bruiloft en steken meer geld in de styling en decoratie voor een echte droombruiloft. Het is jullie dag en of de receptie bij KFC is of in een kasteel dat maakt geen ene reet uit. Het draait die dag om liefde, gezelligheid, sfeer en vriendschap.

Hetzelfde idee met de trouwjurk. Ik hoor regelmatig dames die geen “dure” jurk willen aanschaffen, omdat ze toch maar 1 keer trouwen. JUIST moet je die jurk kopen omdat je maar 1 keer gaat trouwen. Kom op mensen, het is een once in a life time experience! Een dag die iedereen zal herinneren, 1 van de mooiste dagen uit je leven en een moment die je later laat zien door video’s en/of fotoalbums aan je kinderen en kleinkinderen.

Natuurlijk begrijp ik dat iedereen een eigen budget heeft. Misschien wil jij wel een trouwjurk van Marktplaats of scoor jij ‘m in een leuk boetiekje voor een prikkie. Who cares? Ik ga er 100% voor, maar wat je vooral moet doen is wat goed voelt. Dan is het altijd de moeite waard.

Wat vind jij van deze stelling? Zou je minder moeite doen als je een kleiner gezelschap heb op je bruiloft?Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

6 Comments

 1. Tineke 1 juli 2016 / 18:22

  Ik fantaseer regelmatig over een bruiloft. Persoonlijk zou ik er niet TE veel geld aan uitgeven. Dit omdat wij dit dan liever gebruiken voor een groter huis of om lekker op huwelijksreis te gaan. Dit betekend niet dat het niets mag gaan kosten. Ik wil wel sowieso een jurk waar ik voor de volle 100% achter sta en niet omdat hij wel mooi en betaalbaar is, zoals je zegt, je trouwt maar een keer. Mocht ik ooit gaan trouwen, dan wordt dit zeker een intieme bruiloft. Ik wil alleen mensen die echt belangrijk zijn voor ons gaan uitnodigen.
  Liefs

 2. Joyce 1 juli 2016 / 18:34

  Zo herkenbaar! Wij trouwen eind september ook ‘intiem’. Of iig we hebben 40 tot 50 daggasten maar geen feest. Wij gebruiken het ‘overgebleven’ budget voor de aankleding en versiering ik kan niet wachten!

 3. Dani 2 juli 2016 / 23:03

  Ik ben bijna 9 jaar getrouwd en ik zal het nooit over doen . Mensen komen naar feest voor gratis drank. Daarna nooit die mensen nog gezien. Getuigen die achteraf niet achter me huwelijk staan bahhhh . Ik trouwde in de trouwjurk van mijn moeder dit was mijn droom. Het koste me dus niks het feest was in een zaaltje waar me schoonouders beheerders van zijn dus geen huur alleen maar de drank en eten moeten kopen. Ik ben getrouwd op vrijdag 13-07-07 en ik zal nooit meer trouwen of opnieuw trouwen het geeft geen waarde en er veranderd niks aan het leven het heeft maar 1 voordeel dat je als vader je kindjes niet te hoef erkennen omdat je getrouwd ben verder boeit het me niet zo . Als ik had geweten dat trouwen zo zal zijn was ik nooit getrouwd

  • KoalaBeautyMama 3 juli 2016 / 19:26

   Jeetje wat ontzettend zonde zeg dat je het zo moest ervaren! Wel een mooie datum trouwens. 🙂 Ik kan echt niet wachten tot eindelijk onze trouwdag er is. Het zal vast en zeker 1 van de mooiste dagen worden uit ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *