Een bijzondere ervaring: Ik kocht mijn eerste BH!

Tijdens de National Glamour Day ben ik ‘s ochtends naar het gezellige Breda gegaan om wat leuke warme kleding te scoren. Oma was aan het oppassen dus ik kon lekker mijn gang gaan. In de vroegte nam ik een ontbijtje bij de V&D. Op deze zaterdag kreeg je bij diverse winkels 20% korting. Dat is mooi meegenomen!
Ik was alleen in de stad en hoorde een jongedame tegen haar vriendin zeggen: “Oh, zullen we nog even langs de Hunkemöller gaan voor wat nieuwe lingerie?!”. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ja, dat is het ook toch? Voor haar dan.

Ik kan me bijna niet meer herinneren dat ik een nieuwe bh gekocht had. Ik deed al bijna 5 jaar met twee bh’s. Tussendoor kocht ik na mijn zwangerschappen een voedingsbh, maar dat was het. Na de zwangerschappen en borstvoeding merkte ik een ontzettend groot verschil.
Na 2 prachtige kinderen werden mijn borsten slap en gingen ze hangen. De volume was verdwenen en het hing erbij als theezakjes die al 3x gebruikt waren.

Met liefde en trots had ik borstvoeding gegeven, maar bij mij waren mijn borsten gewoon erg veranderd. Ik had al geen grote borsten en mijn lichaam was niet in verhouding. Ik voelde me onzeker en kon mijn oude bh’s niet meer vullen. Ik droeg altijd een extra hemdje onder mijn kleding zodat mijn bh werd strakgetrokken.
De bovenkant van mijn cup was leeg.. Toch vond ik het niet waard om mezelf te verwennen met mooie lingerie. Natuurlijk kocht ik wel ondergoed. Die waren altijd basic en eigenlijk helemaal niet sexy ofzo..

Op 7 september 2015 kwam mijn wens uit. Ik koos voor een borstvergroting! Ondertussen zijn we weken verder en ben ik super blij dat ik het gedaan heb. Een last valt van mijn schouders en een gevoel van rust krijg ik ervoor terug. Eindelijk!

Ja, ik moest er ook aan geloven. Straks mag mijn sport-bh uit en mag ik een normale bh dragen. In de vroege ochtend stapte ik de Hunkemöller binnen voor een advies. Ik werd ontzettend lief geholpen en de dame was heel behulpzaam. Ik werd bijna een beetje verlegen of ongemakkelijk in de lingeriewinkel. Ze vroeg waar ik op naar zoek was. Goede vraag haha. Ik wist het zelf ook niet echt!

Ik vertelde van mijn borstvergroting, dat ik al jaren geen fatsoenlijke bh had gedragen en dat ik geen idee had wat mijn maat nu was. Na het snuffelen tussen de prachtige lingerie, voelde ik me als een kind in een snoepwinkel of een puber die haar eerste bh kocht.

Na wat metingen paste ik ik diverse kleuren en maten. Mijn borsten gingen van een slappe 75B naar een mooi gevormde 80D! Cup C was echt te krap.. Constant bleef ik naar mezelf in de spiegel staren. Wat zaten die beugels toch vreemd! Nou, dat lag natuurlijk aan mij. Ben niks gewend op dat gebied en bovendien ben ik een paar cupmaten gegroeid. Even wennen hoor. Eenmaal bij de laatste bh stelde de medewerkster voor om een truitje aan te trekken. Het resultaat? Ge-wel-dig! Wow, ben ik dit?

Super happy ging ik naar de kassa. Daar werd mijn aanwinst met zorg ingepakt in roze papier. Bij de kassa overkwam het me ineens en werd ik zo emotioneel dat ik wel in janken kon uitbarsten.
Janken van blijdschap, vreugde en alles eromheen. Blijdschap, omdat ik mezelf niet meer hoef te schamen en onzeker te voelen. Natuurlijk wilde ik haar bedanken en vertellen hoe speciaal dit voor mij was. Echter wilde ik ook geen emotioneel wrak zijn en ben ik met een dankjewel en een glimlach naar buiten gelopen. Yeaaaaah!! I did it! Kan niet wachten om ‘m over een paar weken te mogen dragen.
Ik weet zeker dat ik binnenkort terugga voor een tweede shopsessie. Wat een bijzondere ervaring!

 

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

14 Comments

 1. Lilia | Lily Like 4 oktober 2015 / 10:08

  Ik schrok eerst van de titel, haha! Maar gefeliciteerd meid, hopelijk kan je veel leuke bh’s aan je collectie toevoegen 🙂 xo

 2. rianne 4 oktober 2015 / 10:18

  Wat ben ik super blij voor je !! Wat moet dat een heftig maar ook een geweldig moment zijn geweest! Ik herken mijzelf zo in jouw verhaal. Van mijn borsten is na mijn zwangerschap ook niets meer over gebleven. Zodra ik genoeg gespaard heb neem ik een borstvergroting. Jouw verhaal helpt mij enorm om een goed beeld te vormen van wat een borstvergroting daadwerkelijk inhoud.

  Ik heb zoveel respect voor jou. Wat geweldig dat je hier zo open over praat!!

 3. Julia 4 oktober 2015 / 10:26

  Wat fijn voor je! Ik vind lingerie kopen een van de leukste dingen om te doen. Geniet er van!

 4. Kim 4 oktober 2015 / 10:29

  Aaah zo fijn om dit te lezen! Ik ben zo blij voor je. Super dat dit alles weer goed maakt. Ik kan me voorstellen dat een bh kopen nu heel bijzonder was. Geniet van je nieuwe look 😊

 5. Liset - Beautydagboek 4 oktober 2015 / 10:54

  Wat moet dit een fijn gevoel zijn zeg! Wat super dat je zelfvertrouwen enorm is gegroeid. En dan over een paar weekjes genieten van het resultaat!

 6. Naomi 4 oktober 2015 / 12:15

  Super fijn!! Zelf ook een booby complex, want heb door m’n eetstoornissen niet zoveel als ik zou willen. Genezen van die stoornis maar m’n boobieees zijn thee zakjes inderdaad. Dus ooit ooit komt er een borstvergroting. Heb alleen met mijzelf en mijn vriend afgesproken te wachten tot na (als wij zo gezegend zijn) mijn zwangerschappen en borstvoeding in de toekomst.

 7. Ilse 4 oktober 2015 / 12:27

  Wauw, wat moet dit een geweldig gevoel geweest zijn! Veel plezier met je nieuwe bh, op naar nog meer geweldige shopsessies! 🙂

 8. Laura - Dagelijkse hap 4 oktober 2015 / 13:16

  Ik hou helemaal niet van BH’s kopen omdat ik maatje AA heb. Nu ben ik 24 jaar en ik weet dat ze niet meer zullen groeien. Nee, voor mij is het altijd confronterend…

 9. Dineke 4 oktober 2015 / 14:42

  Wauw wat fijn meid! Ik werd wel een beetje bang na het lezen van de intro, ik heb namelijk ook maar een zielige B en nu een baby aan de borst dus ik hoop niet dat ik straks ook met theezakjes loop. Maar ach wie weet dan ook een vergroting 🙂

 10. Anouk 4 oktober 2015 / 17:39

  Wat onwijs goed!! En wat zal dat heerlijk voelen om weer fijn lingerie te gaan kopen.

 11. Marjolein 4 oktober 2015 / 22:58

  De titel deed anders vermoeden 😉 Maar super voor je dat je geslaagd bent! En dat je je weer sexy voelt. Ik heb ook niet zo lang geleden flink ingeslagen na 3 jaar zwanger, ontzwangeren, voeden… Heerlijk!

 12. Anouk 10 oktober 2015 / 12:31

  Aaah ik weet precies hoe je je voekt, maar dan zijn de mijne verkleint en gelift 😊
  Helemaal los gegaan tijdens de sale 🙈🙊
  Geniet ervan😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *