Droge huidzalf van Dokter Leenarts

DSC_4800

Een product wat ik de afgelopen week vaak heb gebruikt is de Droge Huid Zalf van Dokter Leenarts. De verzorgingslijn van Dokter Leenarts was nog niet zo bekend bij mij dus ik was er erg benieuwd naar. Het is de eerste Nederlandse productlijn voor de verzorging van de huid onder receptuur van de dermatoloog. De kwaliteit van alle producten is erkend door het huidfonds middels het Allergie Keurmerk. Er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd waarvoor men een allergie kan ontwikkelen. Erg mild voor de gevoelige en pasgeboren babyhuid. 

De Droge Huid Zalf is vrij simpel. Het is een zachte vettige zalf ontwikkeld op vaselinebasis. Vaseline zorgt voor een isolatielaagje, waardoor de huid minder vocht verliest door verdamping en de huidbarrière wordt hersteld. Naast vaseline bevat deze zalf het ingrediënt: isopropyl myristaat, waardoor de zalf sneller intrekt. De zalf voelt zacht aan en door de warmte van je huid wordt het product snel verdeeld. Eenmaal op de huid smeert het lekker soepel en creëer je een dun verzorgend laagje zonder dat het vettig aanvoelt. Een pluspunt vind ik dat de zalf geen geur of kleur heeft. Het is zuinig in gebruik en multifunctioneel te gebruiken. Voor jezelf en voor je baby.

In mijn kraamweek heb ik dit product gelijk getest en ben zeer enthousiast! Als ik een luier heb verschoont, smeer ik een klein beetje op billen en de huid eromheen. De huid is zacht en de zalf trekt ook snel in. Er blijven geen restjes product achter op de huid. Omdat het zo’n fijn en mild product is voor de droge huid, kan je deze voor van alles gebruiken. Naast de Droge Huid Zalf heeft Dokter Leenarts ook andere babyproducten. Meer informatie kan je vinden op de website.

Ken jij de babyproducten van Dr. Leenarts al?

x Liefs,

Sunseeree 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

 1. Kelly Caresse 22 september 2014 / 10:01

  Wij hebben deze ook ontvangen en gebruiken deze met veel plezier, Lana’s huidje gaat er echt op vooruit en droge plekjes verdwijnen er vrij snel door, heel fijn.

 2. Marjolein Leenarts 22 september 2014 / 20:14

  Dank voor het review, erg leuk om te lezen en uiteraard vooral fijn om te lezen dat je er blij mee bent! Daar doe ik het voor tenslotte 😉

  • Koalabeautymama 23 september 2014 / 08:14

   Graag gedaan! We zijn er erg blij mee, omdat het ook echt een fijn product is. Wij zijn fan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *