Deze dingen doe ik dus echt NIET op onze bruiloft

Dit ga ik zeker weten NIET doen

♥ Het boeket gooien 

En dan komt het moment waar alle vrouwen op wachten. Het moment om het bruidsboeket te vangen. Single of niet, oud of jong, vrouwen kunnen heel competitief zijn en willen natuurlijk allemaal HET boeket vangen. Mits de bruid goed kan mikken, want dat is ook een hele kunst op zich.
Vlak voordat ik ten huwelijk werd gevraagd, ving ik het bruidsboeket van mijn beste vriendin. Hoogzwanger ook nog! Tja, niemand durfde met mijn dikke toeter in de buurt te komen denk ik haha. Het boeket was goed in elkaar gezet en bleef redelijk netjes na de beruchte gooi.
Maar wil ik dit ook op onze bruiloft doen? Nee, eigenlijk niet. Eerlijk gezegd vind ik het hartstikke zonde! Zo’n mooi boeket wat speciaal voor jou is gemaakt de lucht in gooien en verpesten. Ik zet het liever thuis nog in een vaas of laat ‘m misschien drogen. Trouwens, de helft op onze bruiloft is al getrouwd en de rest wilt niet eens trouwen dus daar hoeven we het ook niet voor te doen haha.

 ♥ Taart in gezicht duwen 

Kom op mensen. Taart in je geliefde z’n gezicht mikken na de ceremonie?! Denk het niet. Zonde van de taart, zonde van zijn (dure) pak en je hebt een grote kans dat je dat lekkere taartje rechtstreeks terugkrijgt in je mooie opgemaakte smoeltje. Overal taart. In je haar waar je een uur voor heb gezeten, die make-up look waar de visagist zo z’n best op had gedaan. Bovendien moet je die dag nog even doen met je bruidsjurk. Trouw je in zomer wedding season? Dan zal je vast en zeker gaan ruiken naar zure muffe lucht van de room. Fijne huwelijksnacht alvast!

♥ “So you think you can dance” Openingsdans

De openingsdans. De ene doet een flash mob van een uur. De andere trakteert op een reeks van swingende nummers met ingestudeerde pasjes en de andere gaan aan ‘t schuifelen. Als ik denk aan de openingsdans krijg ik al stress. Bovendien weet ik niet of mijn jurk het toelaat en denk ik dat we het rustig houden hoor. Geen Foxtrot, Wals of sexy Salsa voor ons.

♥ Dure bedankjes geven

Eerlijk? 9 van de 10 keer belanden ze achteraf in de vuilnisbak. Bewaar jij het jaren dan? Bedankjes zijn super leuk en attent. Het kan bij een thema passen of kan toepasselijk zijn voor het bruidspaar. Ik heb er veel leuke voorbij zien komen. Maar als het niet eetbaar is, heb je er weinig aan. Sommige bedankjes zijn best prijzig en het totaalplaatje kan best oplopen. Ik vind het zonde. Dan kiezen wij er liever voor om achteraf een mooie foto te versturen van de bruiloft als herinnering. Foto’s worden meestal wel bewaard. 😉

♥ Hoge hakken

Ik vind het sexy staan en heel vrouwelijk, maar persoonlijk houd ik het niet langer dan 30 minuten vol op hoge hakken. Ik wil ook niet langer zijn dan de bruidegom dus ging de keuze automatisch naar bruidsschoenen met een lage hak. Mij hoor je straks niet klagen dat ik ergens achter blijf hangen met mijn hak.

♥ Omkleden voor de avond

Veel bruiden kleden zich om voor de feestavond. Soms is een trouwjurk best onhandig en zwaar en kan ik mezelf best voorstellen dat een bruid zich wil omkleden om lekker te feesten zonder teveel gedoe. Ik zou mij echter niet willen omkleden. Vanaf 2012 ben ik verloofd en sinds een jaar droom ik van onze bruiloft en mijn jurk. Waarom zou ik die dan willen inruilen? Ik draag mijn droomjurk liever de hele dag, want hij is gewoon fantastisch! Waarschijnlijk krijg ik niet snel de gelegenheid om ‘m opnieuw te dragen.

Dit ga ik vast en zeker WEL doen

♥ Huilen

Veel huilen. Denk ik. Ik vrees geen mooie Maxima-traan, maar gesnik dat overgaat in zwijnengejank en dat ik niet meer uit mijn woorden kom. Eind resultaat? Een rode neus, halve nepwimpers die eraf vallen en rare gezichten. Weet je, ik neem het voor lief! Dit is ons moment. We hebben ontzettend veel meegemaakt in ons leven en de bruiloft is voor iedereen vrij emotioneel. Ik ga mezelf proberen te bedwingen, maar ik ga mij niet inhouden. Hopelijk valt het achteraf mee haha.

♥ Persoonlijke speech/ceremonie

Op onze bruiloft vieren wij onze onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. De eenheid met ons gezin en de warme band met onze familie. Daarom hebben we ervoor gekozen om het zo persoonlijk mogelijk te houden. We hebben zelf een ambtenaar uitgekozen en spreken uiteraard zelfgeschreven geloftes aan elkaar uit. A day to remember..

♥ Genieten

Soms komt bijna bridezilla naar boven. Ik kan een control freak zijn of een dramaqueen. Gek genoeg kan ik ook het tegenovergestelde zijn en go with the flow gaan. Dat is het leven. Je hebt er bijna geen controle over. Laat het je overkomen. Beleef het. Ervaar het. Geniet ervan! Gelukkig hebben we 2 geweldige fotografen die ook filmen dus we kunnen alles na de bruiloft rustig bekijken met een glaasje wijn.

♥ Niet stressen of een controle freak zijn

Ik benoemde dit al bij het vorige stukje. Zoals Elsa zegt: Let it go, let it go! Als je op alles gaat letten is het gewoon niet meer leuk toch? Gewoon normaal doen, mooi zijn, liefhebben, lekker eten en genieten. Feel the love en go with the flow!

♥ Regelmatig make-up bijwerken

YES. Mijn doel is om de hele dag mijn make-up on fleek te houden. Lucky me, want ik ben zelf erg handig met make-up en ik doe het op de grote dag ook zelf. Alle middelen heb ik bij de hand dus ik kan het elk moment bijwerken zonder afhankelijk te zijn van iemand anders. Op deze dag mag ik dan hier en daar een traantje laten, ik ga de dag niet verder doorbrengen als bruidje slons. De foto’s zijn voor altijd en zullen regelmatig uit de kast worden gehaald. Het is trouwens een ideaal excuus om make-up te kopen haha.

NOG 1,5 MAAND! De wimpers zijn ingeslagen, de schoenen en accessoires liggen klaar in de kast en mijn jurk mag ik bijna ophalen. Spannend! Mocht je het gemist hebben. Via deze link kan je de super romantische video bekijken van mijn huwelijksaanzoek. 🙂

Wat doe jij niet of juist wel op jullie bruiloft? Laat het me weten in een comment. x Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

10 Comments

 1. Charlotte 24 mei 2016 / 09:01

  Oehh, spannend! Trust me, dat huilen komt helemaal goed 😉 Heel veel plezier met de voorpret en geniet van één van de mooiste dagen van je leven! Liefs Charlotte xx

  • Koalabeautymama 24 mei 2016 / 19:51

   Dankjewel! Haha ik hoop het. Ik ga er niet te veel over nadenken en focussen op de mooie dingen. 🙂 xx

 2. Madelaine 24 mei 2016 / 11:19

  De dingen die jij niet zou doen staan ook op mijn lijstje hoor! En ja huilen hoort er bij, lekker genieten van de dag.

 3. Saskia 24 mei 2016 / 12:36

  Wat een super leuk artikel dit! Wij zijn bijna 4 jaar trouwt<3

  Als het mag neem ik graag dit idee (aangepast) over en met credits naar dit artikel 🙂
  Ik hoor het graag. En alvast heel erg veel voorbereidingsplezier!

  • Koalabeautymama 24 mei 2016 / 19:52

   Dankjewel! Wow, 4 jaar alweer. Ja hoor, leuk dat je de credits geeft aan dit artikel. 😀

 4. Eveline 24 mei 2016 / 15:57

  Volgende maand ben ik de gelukkige en stap ik met mijn vriend in het huwelijksbootje. Dit artikel zet me wel aan het denken over bepaalde (kleine) dingen. Zoals het gooien van het bruidsboeket. Ik had er nog geen seconde bij stilgestaan, maar ik denk inderdaad ook dat deze in een vaasje komt te staan in plaats van in twintig stukken op de grond zal belanden.

  • Koalabeautymama 24 mei 2016 / 19:53

   Alvast heel veel plezier op jullie bruiloft! Ik geef je helemaal gelijk over het bruidsboeket. 😉 x

 5. Jennifer 25 mei 2016 / 14:23

  Leuk om te lezen! Ben heel benieuwd hoe je er uit komt te zien, vast als een plaatje!

 6. Ineke 26 mei 2016 / 10:12

  Wat een leuk artikel. Eigenlijk heb ik er nog niet over nagedacht. Ik denk dat ik ook niet taart in zijn gezicht ga doen en ook niet met mijn boeket gooien. Wel ga ik proberen te genieten vooral & alles opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *