Chocolade brownies met heerlijke topping

Vandaag deel ik deze chocolade brownies met een pure chocolade topping. Elke keer als ik deze brownies maak, krijg ik de vraag of ik een recept kan laten zien. Ze zijn erg makkelijk om te maken en gaan allemaal op! Iedereen kan er geen genoeg van krijgen. Gegarandeerd een  succes en het kost niet veel tijd om te maken.

Recept:

• 200 gram suiker
• 125 gram bloem
• 35 gram cacaopoeder
• 150 gram boter
• 3 middelgrote eieren
• 1 zakje vanille suiker of 1 eetlepel vanille aroma
• 1 theelepel bakpoeder
• Snufje zout

• Verwarm de oven op 170 graden
• Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer deze goed door tot alles gemengd is
• Smelt de boter en laat het afkoelen. Zelf smelt ik de boter in de magnetron en laat ik het daarna afkoelen.
• Voeg de 3 eieren toe aan de droge ingrediënten en mix alles goed. Dit kan gewoon met de hand. Je kan een mixer gebruiken, maar dat hoeft niet. Gewoon goed roeren.
• Voeg daarna de afgekoelde boter toe en roer alles tot een soepel beslag.
• Vul je cakevorm en bak de brownies voor 25 minuten in de oven. Bak ze 30 minuten als ze helemaal gaar moeten zijn.

Extra:

• Hak chocolade in stukjes en voeg dit op het einde toe aan het beslag.
• Je kan bijvoorbeeld ook noten of kokos toevoegen.

Chocolade topping:

• 100 gram pure chocolade
• 200 ml ongeklopte slagroom

• Smelt de pure chocolade
• Breng de slagroom aan de kook en zet het vuur uit zodra het kookpunt bereikt is
• Voeg een beetje slagroom toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door tot het mengsel mooi bruin is
• Herhaal deze stap tot alle slagroom is gebruikt. Laat het mengsel even afkoelen. Uiteindelijk word de topping dikker naar mate het afkoelt.
• Bedek de brownies met de chocolade topping. Vaak bouw ik de laagjes chocolade op. Ook lekker is om als versiering hagelslag er bovenop te strooien. Doe dit wel wanneer de topping nog vloeibaar is.


Ik hoop dat jullie dit recept eens gaan proberen. Ik kan jullie echt een siliconenbakvorm aanraden, want die plakt niet en je hebt geen extra boter nodig om in te vetten. Na baktijd kan je de brownies zo eruit wippen. Succes en enjoy!

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

6 Comments

  1. Anouk 4 februari 2015 / 08:49

    looks good!! Jamjam, ik houd echt van chocolade muffins, cake en brownies

  2. Tineke 4 februari 2015 / 09:36

    Ziet er heerlijk uit, krijg hier honger van!!
    Liefs

  3. Anneleen 4 februari 2015 / 14:16

    Ziet er heel lekker uit! En lijkt me een fijn en gemakkelijk receptje!

  4. zara 4 februari 2015 / 21:14

    God whyyyyy?! Nu moet ik ze van mezelf maken. Bedankt voor het recept en waarschijnlijk extra kilo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *