Catrice lipsticks: review & swatches

cat1

O-my-god. Dat dacht ik toen ik deze lipsticks voor het eerst zag. So pretty! Ik ben altijd tevreden over de lipsticks van Catrice geweest, maar vond het steeds saaier worden, omdat er niet veel nieuws kwam. Deze kleuren passen precies bij mij. De 1 is lekker fel en opvallend en de andere mooi voor een dagelijkse look. 

cat6
cay2
cat3

Laat ik beginnen bij de eerste lipstick: Matt About Pink 250. Hij zit verpakt in een donkere huls en is van de Ultimate Colour lijn. De naam verklapt het al een beetje, want dit is een matte lipstick en heeft dus een droge, matte finish. Hij brengt iets stroever aan op de lippen. Het pigment is overweldigend. Bam! Wat een super gave kleur is dit. Na een 2e laagje te hebben aangebracht, zag ik wel dat de lipstick in de lijntjes ging zitten. Het is geen geschikte lipstick als je last hebt van droge lippen met velletjes. Deze worden alleen maar benadrukt. Echter als je van te voren een verzorgende lippenbalsem gebruikt, is er niks aan de hand.

Mijn tip: Hap na het aanbrengen van de lipstick even in een tissue. Dit haalt het overtollige product weg. Je kan deze stap nogmaals herhalen. Het resultaat: mooie knallende lippen zonder restjes in de lijntjes. Mocht je de finish nog te droog vinden, dan kan je daar overheen een lipgloss aanbrengen. Ik verwachte niet dat deze kleur lang zou houden gedurende de dag. Dat is de grootste verrassing. Hij blijft de hele dag zitten! Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt. Om 11:00 uur stifte ik mijn lippen en om 16:00 uur ging het een beetje vervagen. Ik heb 1 keer mijn lipstick bijgewerkt. Uiteindelijk bleef het zitten tot ik naar bed ging. Ik heb gegeten, gedronken, zelfs gezoend en het zag er nog steeds goed uit. Ik snap het nog steeds niet. Anyway, dit is zeker een favoriet.

cat4

De 2e lipstick is deze beauty in een glanzende zilveren huls. Het is de kleur Don’t Fear The Sheer 040 en is van de Ultimate Shine Gel Colour lijn. Weer zo’n leuke naam die de finish al verklapt. De lipstick heeft een zachte formule die gemakkelijk over de lippen glijd. Hij is mooi gepigmenteerd en is als een gel, een beetje doorzichtig. Prachtig voor een dagelijkse look. Deze glanzende peachy/roze lipstick zou ik zo standaard in mijn handtas laten. Omdat deze finish wat romiger is, blijft het niet zo lang zitten. Het overleefd bij mij geen lunch.

cat5
cat7

Naast elkaar lijken ze best veel op elkaar. Hieronder zie je de swatches. Op beide foto’s is de linker Don’t Fear The Sheer en de rechter is Matt About Pink. Voor de lipsticks heb ik € 3,99 euro betaald.

IMG_2679

IMG_2545

lipstickswatch

Welke van deze Catrice lipsticks vind jij het mooiste?


x Liefs,

Sunseeree 

 

1 Comment

  1. martina 24 september 2013 / 10:38

    Matt about pink heb ik zelf ook, de andere wil ik ook wel hebben, ziet er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *