Cambridge dieet: Week 3 Afbouwen

Drie weken heb ik het Cambridge dieet gevolgd. Op mijn blog heb ik een wekelijkse update geplaatst over mijn ervaring. Lees hieronder mijn laatste update.

Dag 17: 

Donderdag ben ik naar Alkmaar geweest om mijn Oma op te halen. Met de file erbij heb ik er 2,5 uur over gedaan. Voor ik ging rijden heb ik een shake in de auto gedronken rond 09:00 uur. In Alkmaar heb ik misschien 3 glazen water gedronken. Dat is erg weinig. Drukke dag gehad en heb eenmaal thuis om 19:00 uur weer wat gegeten. Ik heb mijn shake in de middag overgeslagen en in plaats daarvan een salade gegeten met olijven en zonder dressing. Als avondeten heb ik .. ja heel verrassend haha, ik durf het bijna niet meer te vertellen. Voor de 5e keer ovenschotel gegeten met krieltjes, groentes en verse zalm met mosterd-dille saus van de visboer. Lekker hoor.

IMG_3102

Dag 18:

Heb totaal geen energie en alles word me teveel. Ik heb een druk leven en met een kleine erbij, heb alle energie nodig. Ik ben chagrijnig en niet vooruit te branden. Sneu voor me oma die bij me is, want die kan er ook niks aan doen. Ayumi werkt ook niet mee en ik ben er echt klaar mee. Ik heb boodschappen gedaan en 2 lekkere gezonde broodjes gemaakt. 2 sneetjes maisbrood met sla melange, pesto, gerookte zalm, carpaccio en pijnboompitten. Zo dat schuif ik even naar binnen. Ik voel me gelijk stukken beter. Het lijkt wel of ik 2 uur bij heb geslapen. Mijn energie is terug en kan de rest van de middag nog gezellig zijn. Fuck it. Ik ben blij met mijn resultaat tot nu toe. Ik heb besloten te gaan afbouwen. Ik wil nog wel doorgaan hoor met 2 shakes, maar het is me niet waard als ik overdag niet goed kan functioneren. Ik ga rustig afbouwen en verder gezond eten. Het kan zijn dat ik ongesteld moet worden, daarom heb ik ook nog eens een half chocolade gebakje gesnaaid. Sorry. Maarja, who cares? Ik niet. Yolo. In de avond eet ik een klein beetje lasagna van magere rundergehakt. Daarnaast eet ik sla.

IMG_3107

Dag 19:

Nieuwe dag, nieuwe start. Het Cambridge boekje ligt op mijn tafel te verkwijnen. Ik maak mijn “eigen” dieet. Ik weet wat ik mag en kan eten. Eigenlijk is er nog weinig wat ik van de Cambridge regels volg. Ik volg mijn gevoel. Ik begin de dag met veel water en thee. In de ochtend eet ik 1 broodje met sla, carpaccio en een klein beetje pesto. Tussendoor drink ik thee en water om genoeg vocht binnen te krijgen. Om 15:00 uur neem ik mijn eerste shake. In de avond halen we Chinees eten. Ik grill er courgettes bij en eet de salade van de vorige dag.

IMG_3105

Dag 20:

In de ochtend rond 09:00 uur begin ik met een shake. Ik ga mijn oma terugbrengen naar Alkmaar dus zit een ongeveer 1,5 uur in de auto. Ik drink niet want ik wil geen plaspauze houden. In de middag eet ik een gebakje, omdat mijn broertje en mijn moeder jarig zijn. Bij mijn vader eet ik 4 stukjes stokbrood met salades erop. Eenmaal thuis drink ik veel water en een kop koffie. Ik eet in de avond eet ik nog wat left overs van de vorige dag.

Dag 21:

In de ochtend een shake. Middag een broodje pesto en carpaccio. Middag een shake. In de avond gegrilde courgette en krieltjes. O my god. Het is echt erg hoor met mij, als ik dit zo lees, eet ik alleen maar hetzelfde. Ik eet ook 2 gebakken bananen die ik zelf heb gemaakt.

Dag 22:

Bij de consulente heb ik me gewogen en ik weeg nu 65 kilo! Na mijn zwangerschap woog ik 75 kilo dus in totaal ben ik 10 kilo kwijt verdeeld over een jaar tijd. Ik voel me lekkerder in mijn vel, ik heb plezier in fashion en ben gemotiveerd om gezond verder te gaan. Bij “De Tuinen” heb ik gebroken lijnzaad gekocht en hele havermoutvlokken. Mega gezond en je krijgt geen honger. Een healthy start van de dag. Ik zal hier binnenkort wel een apart artikel over schrijven. Van de week kreeg ik s’ avonds ineens flinke scherpe steken in mijn buik. Het deed zo pijn en het was zo plotseling, dat ik de huisartsenpost had gebeld. Er was “niks” aan de hand. Gelukkig zakte de pijn later weg. Ik was geschrokken, omdat ik dacht dat het te maken had met mijn darmen ofzo. Het Cambridge dieet heb ik inmiddels afgebouwd. In het nieuwe jaar ga ik weer beginnen. Uiteindelijk is het mijn doel om 58 kilo te wegen.

IMG_3256

x Liefs,

Sunseeree

2 Comments

  1. lieke 17 februari 2014 / 15:45

    Ik ben heel benieuwd of deze kilo’s eraf zijn gebleven………
    Ik wil zelf graag terug van 65 naar 58/60 kilo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *