Cambridge 800 dieet: Week 2

Dag 8:

Vandaag durfde ik het aan om 1 van mijn oude jeans aan te trekken. O-m-g hij past ook nog! Mijn vetjes maken geen zwembandje over mijn broek heen. De bovenkant sluit perfect aan. Dit dieet bevalt me beter dan ooit. Op dit moment heb ik helemaal geen honger gevoel meer. Ik moet echt opletten dat ik mijn shake drink, anders vergeet ik ‘m. De shakes vervelen gelukkig nog niet. Helaas voelen mijn spieren wel zwakker aan. Ik krijg meer moeite om Ayumi langer te tillen. In de avond stop ik een kippenbout in de oven met krieltjes, ui, verse rozemarijn en andere kruiden met een beetje olijfolie. Daarnaast eet ik gegrilde puntpaprika en courgette. Hmmmm.

Dag 9:

Dag 9 voelt hetzelfde aan als dag 8. Ik maak opnieuw dezelfde ovenschotel met kip, omdat het super lekker is. De krieltjes garen in de sap van de kruiden en kip. De aroma’s zijn heerlijk. De tijden dat ik mijn shakes neem, zijn allemaal hetzelfde. Rond 10:00 uur ongeveer en rond 15:00 uur.

IMG_2903

IMG_2900

Dag 10:

Ik heb ‘s avonds een Vietnamese noodles soep gemaakt van rund en gegeten met groenten erin en biefstuk. Ik hou gewoon van eten. Altijd als ik aan het Cambridge-en ben, voel ik me beter en ben ik gemotiveerd om verder te gaan met een gezonde lifestyle. Ik ben dol op groentes. Daarom ga ik vaker rijst en aardappelen vervangen voor veel smaakvolle groentes. Wokken maakt het trouwens ook veel smaakvoller. Wees creatief met verse kruiden. Het zijn allemaal pure smaken die ik erg kan waarderen. Echter zal ik me niet schuldig voelen als ik straks een frietje stoofvlees aan het eten ben. Nogmaals, het draait allemaal om balans. Kleinere porties zijn goed te doen.

Dag 11:

Vandaag was niet echt geslaagd wat betreft mijn dieet. Zaterdag had ik een shopdagje gepland met vriendinnen en zouden naar Rotterdam gaan. Om 09:00 uur had ik al een shake genomen. In de middag heb ik gezondigd en heb ik een heerlijke lunch gehad met allerlei Dim Sum gerechten. Het smaakte goed, maar veel olie, vlees en deeg. Ik had me voorgenomen om dan in de avond mijn shake te nemen als avondeten. Echter had ik nog noodle soep over van gisteren. Je raad het al. Dat had ik in de avond gegeten. Oja en heel weinig water gedronken deze dag. Vind het jammer dat ik mezelf heb laten gaan. Ik heb er geen spijt van, want het was een leuke dag.

Dag 12:

De ochtend begin ik met veel lauw water drinken. Als Ayumi haar fruithapje krijgt om 10:00 uur, neem ik ook mijn shake.Het diëten kost me weinig moeite, maar vind het zo gewoon worden. Je went er zo snel aan. Ik merk dat ik weer behoefte krijg om normaal te gaan eten. Pff, kom op Suns…  Ik heb nog veel broccoli en courgette thuis liggen. Simpel, saai en smakelijk. Het is geworden: gewokte courgettes met biefstuk en een klein beetje sojasaus voor de smaak. Origineel hè?

Dag 13:

Shit, vergeten boodschappen te doen. Heb 2 sneetjes alison brood gegeten met 2 gebakken eieren. Het smaakte niet zo als ik verwacht had. Bah. Het hongergevoel is nog steeds weg. Voel me ook prima. Alleen het dieet begint me een beetje te vervelen.

Dag 14:

Samen met Ayumi ben ik naar de visboer gegaan en heb verse zalm gekocht voor in de oven. Daarbij heb ik aardappeltjes opgebakken met gekookte broccoli. Omdat ik er zo zin in had, had ik er ketchup en mayonaise erbij gedaan. Het was smullen.

Dag 15:

Zenuwachtig voor mijn weegmoment. Om 11:30 uur moet ik gaan wegen. Zal ik minder drinken? Dan weeg ik misschien nog minder. Ach, wie hou ik voor de gek. Ben benieuwd. Ik weet dat ik wel iets ben afgevallen. Toch snoep ik meer tussendoor dan de eerste week. Bijvoorbeeld een Nijntje koekje van Ayumi, een broodkorstje, eigenlijk alle kliekjes die Ayumi niet meer op eet.. Eenmaal op de weegschaal, krijg ik te horen dat ik ruim 1 kilo ben afgevallen. Het gaat iets minder snel dan vorige week, maar gelukkig blijf ik wel afvallen. Ze zei wel dat ik vocht vast hield. Ik moet goed blijven drinken. Thuis gelijk wat glazen water gedronken. Deze keer heb ik 11 chocolade shakes, 2 chocolade munt shakes, 1 banaan, en 3 cappuccino shakes. We gaan er tegenaan!

Wat zijn jouw ervaringen met dit dieet?

x Liefs,

Sunseeree