BRUILOFT – Het verhaal achter mijn trouwjurk

Toen ik nog een klein meisje was, fietste ik langs de grachten van Alkmaar en reed ik vaak langs een mysterieuze winkel. In de grote etalage zag ik beeldschone jurken staan waarvan ik niet wist waarvoor het precies zou zijn. Misschien voor hele rijke mensen die zich zo kleden? Vroeger had ik geen idee, maar het leek onbereikbaar, prachtig en mysterieus. Vandaag de dag weet ik dat het natuurlijk een bruidsmodewinkel is!

Het was voor mij logisch om de zoektocht naar de perfecte jurk te starten bij Bruidsmode van Os. Eindelijk mocht ik mezelf in die mysterieuze prinsessenjurken hijsen en kijken wat er nu achter die deur verborgen zat. Ik begon de zoektocht ruim op tijd in 2015 samen met mijn familie en kinderen. De bruidswinkel was als een sprookje. Een geheime ruimte waar je je om kan toveren tot een prinses. We werden warm ontvangen en al snel ging ik de paskamer in om wat trouwjurken te passen. Wow, overweldigend!

De eerste jurk voelde ongemakkelijk, ik staarde naar mezelf in de spiegel maar ik geloofde het nog niet. Is dit het? Snel verder met passen. Na de 2e jurk kregen we de smaak te pakken en voelde het steeds meer comfortabel. Ik heb allerlei stijlen geprobeerd. Ayumi vond haar mama betoverend en wilde graag helpen. Ze hield mij dan een spiegel voor zodat ik mezelf kon bewonderen haha. Heel lief van haar.

Na de 4e jurk had ik een gevoel alsof ik DE jurk had gevonden! De bovenkant zat mooi en in het midden zaten bloemen met wat steentjes. Dit gaat ‘m worden dacht ik…

Esther de eigenaresse kwam met een soort verrassing aan. Ze had een eigen creatie samengesteld en vroeg of ik het voor de gein nog even wilde passen. Gewoon voor het idee. Dat wilde ik wel!

Ojee, toen ik het eenmaal voor de spiegel stond begon ik te twijfelen. Dit was toch wel heel apart. Het was een torselet met daarbovenop een topje van kant. Ik had een hoepel aan met daaroverheen een gigantische rok met een riempje om het geheel af te maken. Nou ja, er kwam een haaraccessoire bij met een sluier waar geen einde aan kwam. Niemand had deze creatie nog. Het was bijzonder en iets wat bij mij past. O MY GOD! IK HEB MIJN TROUWJURK GEVONDEN!


Bij de eerste keer was het al raak en dus ruim een jaar van te voren had ik mijn jurk al. Niet verwacht, maar wel ontzettend blij en enthousiast. In der loop van de tijd ben ik meerdere keren langs geweest om alles te passen. Zo werden er een paar aanpassingen gedaan om het geheel op zijn mooist te maken.

Ik ben dankbaar voor de geweldige ervaring en de lieve schatten die mij hebben geholpen. Top service en een warm gevoel van binnen. Daarom ook echt een aanrader voor de bride’s to be!

Op de dag van de bruiloft gingen de kledingstukken gemakkelijk aan en hielpen mijn bruidsmeisjes met de achterkant. Het voelde eigenlijk heel fijn om te dragen. De bovenkant van de “jurk” kan ik altijd blijven dragen op een gewone rok of broek. De trouwrok bewaar ik en kan ik opnieuw gebruiken en combineren.
Mijn schoenen waren wit met een lage hak. Halverwege de dag koos ik toch voor sandalen vanwege vermoeide voeten. Volgens mij doen bijna alle bruidjes dit of niet? 😛


De mensen die mij kennen weten dat ik niet vies ben van een beetje bling. Nu ik volwassen vrouw ben en moeder van twee kinderen vond ik het persoonlijk een beetje tè om een kroontje te dragen. Ons dochtertje natuurlijk wel. Zij was de prinses die dag. Esther kwam tijdens het passen met een prachtige diadeem met diverse stenen. Jep, dit ga ik zeker weten dragen bij een speciale gelegenheid of gewoon wanneer ik er zin in heb.

Iedere bruid heeft een bepaald budget en sommigen vinden een trouwjurk geen duizenden euro’s waard, omdat het maar voor 1 dag is. Zelf vind ik de kosten dubbel en dwars waard. Ik heb de droomjurk gevonden die bij mij past en onze kinderen en wie weet kleinkinderen zullen mij jaren later herinneren in die specifieke jurk. Je leeft maar 1 keer dus neem het ervan en geniet van jouw moment! Ik heb het mij niet mooier kunnen voorstellen..

♥ Lingerie – Di Lorenzo ♥ Top van kant – Pronovias ♥ Rok – Pronovias ♥ Sluier – Poirier ♥ Haaraccessoire – Poirier ♥ Sieraden – Swarovski ♥ Bruidsschoenen – Rainbow Club

♥ Bedankt oma voor de prachtige trouwjurk ♥ Hou van u!Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

7 Comments

 1. Norèn 26 juli 2016 / 14:01

  Wauw, Sunseree!
  Wat zag je er betoverend mooi uit!

 2. sharon 26 juli 2016 / 14:53

  Ik heb echt nog nooit zo’n mooie trouwjurk gezien. Echt alles is perfect tot in de details. Ik hoop ooit de man te hebben waarmee ik ga trouwen en ook zo’n geweldige jurk mag dragen. 😍 Ik wens jullie echt alle liefde en geluk met jullie gezin! prachtige mensen😙

 3. Sophia_GetFit 26 juli 2016 / 17:24

  Wauw zo mooi ! Staat je prachtig!
  Ik hoop ooit ook zo’n mooie jurk te vinden als ik ga trouwen ! <3
  TOPpost !! 😀 <3

 4. Paula 26 juli 2016 / 22:29

  Supermooie jurk. Nog van harte gefeliciteerd!

 5. Petra 27 juli 2016 / 21:40

  Wow, wat een fantastische jurk. Ik ben getrouwd, was echt blij met mijn jurk. Maar deze… echt heel heel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *