Must read: Het Hormoon Geheim

Hebben jullie gehoord van “Het Hormoon Geheim”? Een paar maanden terug kreeg in dit interessante boek op de deurmat en het is zo boeiend dat hij is gebleven. Zeker in deze eerste maand van 2015 zijn veel mensen bewust bezig met gezond eten en een healthy lifestyle. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Gezond = groente eten. Gezond = naar de sportschool. Gezond is = minder suikers nuttigen enzovoorts.
Maar heb je wel eens nagedacht over de invloed van je hormonen? Ik niet tot nu toe.Op de cover van het boek staat: moeiteloos afvallen. Die gedachte heb ik even laten varen, want de inhoud van het boek en de achtergrond informatie heeft me helemaal gepakt. Alles word haarfijn uitgelegd. Hoe je lichaam werkt, je hormonen en wat je eraan kan doen om een healthy lifestyle te bereiken.

Moeiteloos afvallen, natuurlijke schoonheid en een stabiele cyclus!?

Te mooi om waar te zijn? Toch kan iedereen dit binnen een maand ervaren volgens Crispijn Hartzema, schrijver van het boek Het Hormoon Geheim. In dit boek legt Crispijn uit waarom het balanceren van je hormonen de sleutel is tot een gezond, lang en gelukkig leven.

Het Hormoon Geheim gaat via een 3 stappenplan in op; welke voeding je echt moet vermijden, welke voeding het allerbeste voor je is (en vooral waarom) en hoe je yoga, meditatie en innerlijk energie management kan inzetten om het hormoonbalanstraject zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Het resultaat? Je komt makkelijk op je natuurlijke gewicht, je krijgt meer energie en klachten gerelateerd aan de mannelijke en vrouwelijke cyclus worden flink verminderd en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Het boek is een praktische handleiding voor iedereen. Of je nu net hebt besloten aan je gezondheid te gaan werken of al een echte ‘health guru’ bent. In dit boek staat jouw volgende stap naar maximale gezondheid en het bijbehorende leven!

Over de schrijver

Crispijn Hartzema is voeding- en lifestyle coach, schrijver, spreker en oprichter van het gezondheidsplatform pranaliving. Sinds 2009 coacht en begeleidt hij mensen op weg naar een betere gezondheid en levensstijl. Hij zet hierbij niet alleen voeding in maar ook zaken als meditatie, yoga, chakra healing, astrologische blauwdruk en NLP.

Het boek leest makkelijk door. Mijn moeder heeft ‘m zelfs in 1 treinreis uitgelezen. Tussendoor vind je interessante feiten en lijstjes met tips of gezonde richtlijnen. Het is helemaal niet zweverig. Het gaat naar mijn mening juist een stapje verder om bewuster te worden van je lichaam en hoe het werkt. Daarnaast vind je genoeg inspiratie over lekkere recepten om te gebruiken bij je dagelijkse voeding. Meer informatie kan je vinden via deze link.

 

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

 1. Anouk 17 januari 2015 / 12:56

  Wat een goede tip! Lijkt me super interessant boek. Ik ga eens even naar de bibliotheek om deze even te lenen

 2. Andrea 17 januari 2015 / 16:08

  Ohhh deze wil ik heel graag lezen! Ik ben onlangs gestopt met de pil. Mijn vriend en ik hebben (op termijn) een kinderwens, maar ik was ook helemaal klaar met al die troep/hormonen in mijn lijf. Ik ga dit boek zeker lezen om er meer over te leren. Thanks for sharing!

  • Koalabeautymama 19 januari 2015 / 11:40

   Ja het is echt een aanrader. Heel interessant, omdat het net even iets anders is. 🙂 Succes meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *