Balayage in mijn haar door HAIR BY SEC Amsterdam

De haarhorror van mijn vorige kapper staat nog vers in het geheugen. Nee, kappers vertrouw ik niet snel meer. Totdat ik Hair by Sec tegenkwam uit Amsterdam. Zij kan gewoon met haar toveren.
De haarmakeovers die ik zag op Instagram waren geweldig en ik dacht: “Ja, zij is mijn laatste hoop.” Haha, echt.
Als zij mijn haar niet mooi kan maken naar mijn smaak, dan ben ik er voor altijd klaar mee.
Lekker dramatisch hè? Ik verf mijn haar al vanaf mijn dertiende, heb alle kleuren van de regenboog gehad.
En het doel van gezond haar in de gewenste haarkleur was mij niet gelukt. Mijn haar was heel donker en vooral rood. De rode kleur is zo hardnekkig dat het lastig is om het eruit te halen. Bij het ontkleuren komt er sowieso veel roodpigment vrij. Het was alles of niets. Ik kon niet wachten om naar de salon in Amsterdam te gaan.

Afgelopen weekend was het zo ver. Samen met mijn zwangere bff gingen we richting Hair by Sec. De eerste ontmoeting was heel positief en het was eigenlijk hartstikke gezellig. Ik liet op een foto zien wat ik graag zou willen. Zou het lukken? Was het niet teveel gevraagd? Zou mijn haar het overleven?

Ze bestudeerde aandachtig mijn haar en kon precies uitleggen wat er moest gebeuren om het zo te krijgen. Maar ze is ook heel realistisch over het proces en het resultaat. We besloten voor een balayage te gaan. Ik kan wel zeggen dat Sec gespecialiseerd is in Aziatisch haar. Daarnaast werkt ze ook met Olaplex.
Dit is een (hulp)middel die je toegevoegd aan de haarverf die de haarschade door het verven beperkt en zelfs beschadigingen hersteld. Aangezien ik geen haarexpert ben, verwijs ik je graag door naar de site van Olaplex voor meer informatie. 🙂 Altijd interessant om te weten toch?

Mijn haar werd verdeeld over meerdere folie’s en daarna mocht het een tijdje intrekken. Vervolgens werd het uitgewassen en behandeld met een toner die ervoor zorgt dat de warme tinten worden onderdrukt.
Ik dacht eerst dat ze mijn hele haar zou verven en daarna soort van highlights zou zetten maar dat is dus niet zo. Ik vond het ontzettend spannend om het resultaat te zien. Zodra ze mijn haar begon te föhnen zag je steeds meer van mijn nieuwe kapsel. OMG I LOVE IT!

De balayage was echt heel goed gelukt en ik ben dan ook mega blij met het resultaat. Ik had niet verwacht dat ze dit al kon bereiken met de eerste keer verven. De foto’s spreken voor zich. Wat vind jij ervan? De volgende keer dat ik ga verven zal het nog mooier worden en zal het rode minder te zien zijn. Thuis is mijn haarkleur goedgekeurd en ik kijk een extra keertje in de spiegel van blijdschap! 😀 Thanks Sec! x

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *