Babyliss Curl Secret | automatische krultang

Ken je de automatische krultang van Babyliss al? Hij ligt volgens mij al ruim een jaar in de winkels, maar nu had ik de mogelijkheid om deze bijzondere krultang te testen. Na wat research kwam ik erachter dat bekende beautybloggers/vloggers deze ook hadden getest. De meningen waren heel verschillend en de resultaten ook. Bij de ene bleef er een plukje haar vastzitten, waardoor het haar ontzettend uitdroogde. Of zat het zo vast dat er een stukje haar afgeknipt moest worden. Eerlijk gezegd veranderde mijn nieuwsgierigheid een beetje in angst haha. Toch heb ik de Babyliss Curl Secret getest en kan alvast verklappen dat ik zeer enthousiast ben!

Met de Babyliss Curl Secret kan je verschillende krullen maken en het apparaat heeft een keramische coating. Het is een bijzondere krultang die ik nooit eerder heb gezien. Aan de zijkant kan je de krultang instellen op onder andere de temperatuur en de tijdsduur. Ik heb de laagste stand gebruikt. Dit is 210 graden. Bij 8 seconden gaat hij 3 keer piepen als hij klaar is en dan krijg je een mooie slag in je haar.

Eerst verdeel ik mijn haar in tweeën. Je kan eventueel een product aanbrengen wat je haar beschermt tegen de hitte. Het is belangrijk dat je een smal plukje haar pakt per keer. Een te breed plukje haar pakt de krultang minder goed. Bovendien wil je zo min mogelijk het risico hebben dat je haar vast komt te zitten. Het dunne klepje van de krultang houdt je bovenaan. Aan de zijkant van de krultang zie je een rondje. Deze houdt je altijd aan de kant van je hoofd. Dat zie je op de eerste foto hierboven. 

Mocht je het een beetje eng vinden, kan je het plukje haar 2x ronddraaien zodat het makkelijker te krullen is. Het is gewoon een kwestie van steeds smalle plukjes pakken en goed kijken wat je doet. Als je de krultang dichtknijpt dan rolt hij vanzelf je haar op en geeft hij een paar “piepjes” als hij klaar is. Je hebt nu een mooie krul of slag. Laat wel je haar even afkoelen, want het kan heet zijn. Doe alles rustig aan. Zo heb je meer controle. Laat het apparaat rustig los als hij piept. Dan blijft de krul mooi zitten en trek je hem niet glad. 

Ik ben denk ik 15 minuten bezig geweest om mijn haren te krullen. Ik heb vrij dik haar, maar het is onlangs in laagjes geknipt waardoor het proces wat vlotter gaat. Dit is het resultaat. Natuurlijke krullen die speels in model vallen. Je kan de krullen fixeren door een haarspray te gebruiken, maar dat heb ik zelf niet gedaan.


Ondanks de minder positieve reacties, ben ik echter wel heel enthousiast! Het apparaat kan na 10 minuten zwaar aanvoelen maar dat stoort me niet. Als je lang haar hebt, ben je waarschijnlijk langer bezig. Ik vond het redelijk snel gaan en het resultaat mag er wezen. De volgende dag zijn mijn krullen veranderd in soepele waves. Ik zou ‘m zeker aanraden als je medium lang haar hebt. Het is extra mooi met laagjes vind ik, omdat je haar aan de bovenkant meer volume krijgt. Het is een beetje experimenteren. De Babyliss Curl Secret is best prijzig. Hij kost rond de 100,00 Euro. Mocht je geïnteresseerd zijn dan zou ik adviseren om zelf online rond te kijken, want er zijn diverse aanbieding/kortingen. 

Wat is jouw ervaring met de Babyliss Curl Secret? Zou jij deze automatische krultang kopen?

x Liefs,

Sunseeree 

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

4 Comments

  1. G. 3 oktober 2014 / 22:59

    Geen inhoudelijke reactie op je blog maar wauw. Wat zie jij er goed uit op deze foto’s! Je straalt. Mooi om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *