Mijn anticonceptie ervaring: Na 7 jaar weer aan de pil

Na mijn zwangerschappen, een mislukte Mirena spiraal en alternatieve anticonceptie, ben ik na ongeveer 7 jaar weer aan de pil. Eerder schreef ik over mijn depressieve gevoelens tijdens het gebruik van de pil. Dit is ook een belangrijke reden waarom ik gestopt was. Ik kan over het algemeen de hormonen niet goed verdragen en uiteindelijk zorgde het alleen maar voor ellende met de bijwerkingen.

Vorig jaar ging het met mijn gezondheid niet zo lekker. Ik had een bizarre onregelmatige menstruatie en tussendoor last van buikklachten. De huisarts adviseerde mij om toch de pil te proberen. Bij het lezen van de bijsluiter en bijwerkingen kreeg ik al kriebels. Wat een troep eigenlijk.. Maar goed, het was geadviseerd en ik wilde een poging wagen. Na 4 dagen de Microgynon pil te slikken ben ik ermee gestopt.
‘s Nachts werd ik wakker van heftige misselijkheid en het gevoel dat ik moest overgeven. Vier dagen lang heb ik mij beroerd gevoeld. Natuurlijk moet  je het een kans geven, zodat je lichaam eraan kan wennen. Echter was dit het mij niet waard. Ik moet als moeder ook nog normaal kunnen functioneren in het gezin.

Dit jaar kwam ik in dezelfde situatie. Opnieuw werd mij geadviseerd om de pil te proberen, maar dan een lichtere versie. Ik probeerde de Rosal pil. Dit ging verrassend goed tot nu toe! Geen last van overduidelijke bijwerkingen. Ik vreesde voor misselijkheid, maar dat kwam niet. Zo nu en dan had ik wel last van hoofdpijn, buikpijn en vermoeidheid. Dat kan ook door andere dingen komen. Omdat het goed ging, heb ik de strip afgemaakt.

Je slikt de pil terwijl je in je menstruatie zit. Omdat mijn lichaam moest wennen, heb ik ruim 1o dagen een bloeding gehad. Best vervelend. Ik hield vol.
Dit jaar kreeg ik door persoonlijke omstandigheden, psychisch veel te verwerken. Ik voelde mezelf dus al een beetje labiel. Momenteel wacht ik tot ik terecht kan bij een psycholoog. Ik was bang dat de pil mijn geestelijke toestand ging verergeren. Ik weet het van mezelf dus ik let er extra op. Over het algemeen ben ik zeker niet een negatief of depressief mens. Tijdens het gebruik van de pil bleef het bij mijn persoonlijke issues waardoor ik mij niet lekker in mijn vel voelde. Dit werd naar mijn idee (nog) niet versterkt door mijn anticonceptiemiddel.

Wat ik verder merkte, is dat mijn emoties wat vlakker waren geworden. Hoogte en dieptepunten zijn niet zo intens meer. Ik kan wel blij, boos of verdrietig zijn, maar het is niet zo heftig. Ik voel me meer neutraal en daardoor krijg ik meer overzicht in bepaalde situaties.

Na de een strip komt er een stopweek van 7 dagen. Na 2 dagen stoppen, kwam mijn menstruatie op gang. Dit was soms pijnlijk. Gelukkig waren de bloedingen niet zo hevig als voorheen. Fijn!

Inmiddels ben ik begonnen aan de tweede strip. So far, so good! Ik ga extra goed op mezelf letten, goed voor mezelf zorgen en als ik echt last krijg van vreemde bijwerkingen dan stop ik ermee. Voor nu ben ik toch een tevreden gebruikster van de Rosal pil. Had ik niet verwacht.

♥ Wat zijn jouw ervaringen met de pil? Waarom gebruik je het wel of niet? Deel vooral jouw ervaring in een reactie hieronder! 🙂

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

12 Comments

 1. kimberley 17 maart 2017 / 14:01

  hoi sunseree,
  Ik gebruik ook al jaren geen pil. Ik krijg hele erge stemmingswisselingen van de pil. Vorig jaar ook een poging gedaan maar ik was totaal niet mijzelf. Vorige maand ook weer een poging gedaan aan de pil omdat mijn menstruatie zo ontzettend onregelmatig is, omdat ik een week lang last van mijn buik heb door de eisprong en omdat ik een week voor de menstruatie hartstikke chagerijnig ben. Helaas gooide de pil alles weer in de war. ik was niet te genieten, kon niks hebben. bij ieder piepje van de kinderen schoot al ik uit mijn sloof. daarnaast kreeg ik snachts hele erge zweet aanvallen. Zo heftig dat alles gewoon doorweekt was. ik had het razend snel zweet heet. na 10 dagen ben ik er maar mee gestopt. Het was niet te doen. Ik heb er flink de balen in en weet niet zo goed hoe nu verder.
  Fijn dat jij ondertussen iets gevonden hebt wat werkt.
  groetjes kimberley

  • KoalaBeautyMama 17 maart 2017 / 15:10

   Jeetje, wat een nare en vervelende ervaring! Lastig voor een vrouw he, om iets te vinden wat bij je past en fijn aansluit bij je gezondheid. Succes ermee! xx

 2. Odile 17 maart 2017 / 15:47

  Ik heb meerdere soorten pil geprobeerd, maar geen van allen functioneren goed in combinatie met het hebben van depressies. Door 1 pil heen werd ik zwanger dus daarom heb ik de pil behoorlijk afgezworen. Vorig jaar heb ik een koperspiraal laten zetten, ondanks dat ik al heftige menstruaties had, omdat deze geen hormonen afgeeft. Wat een hel was dat! Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer welke anti-conceptie ik moet gaan gebruiken na mijn zwangerschap. Het is zo lastig!

  • KoalaBeautyMama 18 maart 2017 / 14:23

   Oei zwanger door de pil heen? Daar ben ik stiekem ook een beetje bang voor. Het is ook heel lastig. Succes voor later! x

 3. Judith 18 maart 2017 / 10:02

  Ik word een soort van heks van de pil, dus daarom ermee gestopt. Zonder de pil wordt ik weer extreem ziek, dus ben ook weer begonnen nu met yasmin.

 4. Jane 18 maart 2017 / 20:59

  Ik heb 4 jaar de pil geslikt omdat ik ook onregelmatige menstruaties had en altijd heftige pijn had als ik ongesteld moest worden. Tijdens mijn pil gebruik had ik daar geen last meer van, zo fijn en ik was 7 kilo aangekomen door de hormonen. Kon ik prima hebben als slanke den haha. En had verder weinig nare bijwerkingen. Maar na 3 jaar voelde ik me ineens zo depressief en was ik gewoon mezelf niet meer, libido weg, hoofdpijn klachten. Vreselijk! Toen had ik de knoop doorgehakt ermee te stoppen. M’n vriend en ik wilden toch aan kinderen beginnen. En nu voel ik me zo veel beter en ben ik weer mezelf! Ik hoef die troep niet meer :-))

  • KoalaBeautyMama 19 maart 2017 / 07:14

   Wat fijn dat je er van af bent en je jezelf weer voelt! Ik herken mij echt in jouw verhaal. Gelukkig gaat het bij mij nu goed, maar ik ben ook niet van plan om dit jaren te slikken. 🙂

 5. Kim 18 maart 2017 / 21:59

  Bij mij zijn zoveel pil als spiraal een hel !!!
  Ik heb me dit jaar laten sterreliseren
  Maar heb dan ook al vier kids en weet zeker dat ik klaar ben

  • KoalaBeautyMama 19 maart 2017 / 07:15

   Vier kinderen is mooi toch? Ik begrijp jouw keuze. Hoe was het voor jou om te laten steriliseren? Goede ervaring? En hoe voelde je erna met menstruatie’s enzo?

 6. Veronique 23 juli 2018 / 20:13

  Hi sunseeree,
  Slik je inmiddels deze pil nog steeds? Ik ben benieuwd! Heb ook al zo veel geprobeerd en wil na 6 jaar pil vrij en ook een mislukte spiraal weer eens proberen. Ik denk aan de Rosal. Na het lezen van jou blog was ik benieuwd of je deze pil nog slikt en hij nog steeds bevalt?

  Xxx Veronique

  • KoalaBeautyMama 7 november 2018 / 09:02

   Hallo Veronique! Ik ben nog steeds aan de Rosal pil en ik heb geen bijwerkingen zo ver ik weet. Bevalt super! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *