5 tips om je menstruatie door te komen

Ladies, I know the struggle! Het feestje van de maand, ongesteldheid of gewoon je menstruatie. Hoe je het ook wilt noemen, het is heel vervelend en daarom deel ik 5 tips hoe je je menstruatie kan doorkomen.

Tip 1:

Je voelt de buikkramp van te voren al opkomen. Ughh.. ja het is weer zover. Sommige vrouwen hebben er meer last van dan de andere. Hoe kom je van de buikkramp af?
Er bestaan pijnstillers die speciaal gemaakt zijn voor de menstruatie. Of het echt helpt? Het is het proberen waard. Een paracetamol doet al wonderen om de ergste kramp te verlichten. Ben je niet zo’n fan van medicijnen? Neem dan eens een warme kruik en leg die tegen je buik aan. Het helpt te ontspannen en vaak verlicht het de buikkramp. Ook fijn met het koude weer. Gewoon je kruik mee naar bed nemen of met een serie op de bank chillen.

Tip 2:

Een beetje TMI (too much information) maar na mijn zwangerschappen is mijn menstruatie erger geworden. Veel meer vloeien en buikpijn als voorheen. ‘s Nachts kon ik geen nacht doorkomen zonder door te lekken. Ja, heel irritant en smerig. Tampons durf ik niet te gebruiken, omdat ik lang slaap en ivm hygiëne of infecties probeer ik het ook niet. Mijn tip: dump je normale maandverband en ga voor kraamverband. Deze matrassen zijn huge maar lekker zacht, groot en vangen veel op. Beter dan doorlekken! Is te koop bij de drogist zoals Kruidvat en Etos.

Tip 3:

Zorg goed voor jezelf. Je hormonen zijn in deze periode niet je beste vriend en het kan zijn dat je innerlijke heks naar boven komt. Treat yo self girl! Neem die reep chocolade of haal een maaltijd af. Maak het jezelf niet te moeilijk en probeer te relaxen. Pak een lekker kopje warme thee erbij en ga op tijd slapen voor de nodige rust. Een warme douche doet ook wonderen. Voel je je gelijk frisser!

 Tip 4:

Door de menstruatie kan je last krijgen van een opgezette buik. Gelukkig is het maar tijdelijk, echter kan het vervelend zijn. Probeer meer water te drinken en zo min mogelijk zout te eten. Door zout voedsel houd je vocht vast en zwel je nog meer op. Niet fijn.. Ruil deze periode je strakke skinny jeans in voor comfy leggings met een leuk jurkje of tuniekje. Vest erover en klaar!

 Tip 5:

Heb je een lieve vriend/man of vriendin? Die wilt gerust wel even je onderrug masseren! Vrouwen zijn gevoelige wezens en tijdens je ongesteldheid kan je last hebben van rugpijn. Een rustige massage met een geurende olie kan de pijn enigzins verlichten en werkt ontspannend.

Heb jij nog een handige tip? Laat ‘m achter in een comment. Vond je dit artikel nuttig? Deel ‘m vooral 🙂

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

8 Comments

 1. Anneleen 29 september 2015 / 10:39

  Ik herken de pijn maar al te goed… Voor ik de anticonceptiepil begon te nemen had ik ontzettend veel last: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, … Ik lag heel de dagen in bed, omdat het echt niet ging. Sinds ik begonnen ben met de pil is het een hele verademing, tuurlijk voel ik het nog steeds en heb ik nog steeds wat last maar helemaal niet meer zo veel dan toen ik de pil nog niet pakte. Dit is voor mij toch echt wel de oplossing geweest…

  • Koalabeautymama 30 september 2015 / 08:26

   Wat fijn dat de pil heeft geholpen! Ik ga misschien ook overstappen op de pil… Is even afwachten, maar het blijft een zoektocht naar de juiste anticonceptie.

 2. Sterre 29 september 2015 / 18:00

  Ik dacht dat ik de enige was die na de bevalling meer last heeft van de menstruatie krampen en vloeien.
  Ik gebruik zelf altijd ibuprofen liquid capsules van de kruidvat en die werken echt snel. Wel probeer ik het lang uit te stellen voor ik iets in wil nemen. Fijne tips! En wat ben je toch altijd grappig haha Innerlijke heks hihi.
  Groetjes Sterre

 3. Roos 29 september 2015 / 20:15

  Kunnen jullie me helpen ik ben nu veertien en ben nu voor het eerst ongesteld maar ik lek de hele tijd Door terwijl ik het altijd verschoon en ik kan nog niet aan de pil omdat mijn lichaam daar nog niet tegen kan

  • Koalabeautymama 30 september 2015 / 07:59

   Hi! Wat vervelend he. Ik zou kraamverband gebruiken ipv maandverband. Dat vangt veel meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *