37 weken zwanger | De laatste loodjes

Het einde is bijna in zicht! Hè hè, wat zal ik blij zijn als het voorbij is. 2 weken terug was ik dagelijks fanatiek in de weer met mijn nesteldrang en moest alles perse opgeruimd en schoon zijn. Als ik nu het huis bekijk is er weinig meer van te zien haha. Ayumi heeft de deuren alweer “versierd” met pen en de commode is rommelig. Ach ja er wordt geleefd in huis zeg ik dan maar. Dat is ook zo toch? Ik heb me erbij neergelegd dat het nu eenmaal zo gaat. Het gaf me wel voldoening om mijn nestel-lijstje af te werken. Ik heb mijn kledingkast alvast zitten sorteren voor het nieuwe seizoen en mijn non-preggo body. Van de week liep ik in slakkentempo door een winkelstraat en zag zoveel leuke mode. Dan heb ik echt weer zin om nieuwe kleding te kopen en outfits samen te stellen. Een nieuwe trendy mommy look! Tot die tijd moet ik even geduld hebben.

De vluchttas staat klaar, de camera is opgeladen en ik zit bij wijze van spreken al in de: kom-maar-op-beval-houding. Slim van Mike dat hij eraan dacht om ook een vluchttas in te pakken voor Ayumi. Had ik helemaal niet aan gedacht! Stel je voor dat ze mee moet naar het ziekenhuis of Mike moet haar even onderbrengen bij iemand, dan heeft ze wel alle spullen nodig om eventueel een nachtje te logeren bijvoorbeeld.
Wat betreft anticonceptie heb ik voor mezelf al uitgezocht wat ik zou willen. Het is super leuk een gezin met schattige kinderen. Toch vinden wij het wel prima zo en moet ik er niet aan denken om een 3e zwangerschap uit te zitten.

Vanaf week 36 zijn we bijna dagelijks in het ziekenhuis. Zo ver we weten is er gelukkig niks ernstigs aan de hand met ons kindje. Om verschillende redenen moet de baby wel in de gaten gehouden worden. Denk aan een ctg-scan en diverse echo’s. Het is allemaal onverwachts zo op het einde. Ik heb veel last van harde buiken en krampen. Hopelijk is het een voorteken dat onze babyboy snel ter wereld komt.
Ik ben van mijn vertrouwde verloskundige overgedragen naar het ziekenhuis. Dat betekent onder andere dat mijn bevalling medisch wordt en ik opnieuw moet bekijken waar ik terecht kom. Want ja, wie gaat mij nu begeleiden? Waar moet ik heen als de bevalling begint en hoe zien de verloskamers eruit? Hoe verloopt normaal gesproken zo’n medische bevalling? Mijn rust is veranderd in een soort onzekerheid door de onverwachtse wending.

Momenteel maakt het me allemaal niet meer uit. Wel of geen mooie verloskamer, pijn of geen pijn, waar of wanneer. Ik heb het losgelaten en ik zie het wel hoe het loopt. Het belangrijkste is dat ik nu mijn rust neem. Het zal niet lang meer duren. Ben toch niet van plan om elk jaar een kind te baren dus die paar weken kunnen er ook nog wel bij. Ik kijk uit naar de mooie vooruitzichten en een fit lichaam. To be continued…

x Liefs,

Sunseeree

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

13 Comments

 1. Anneleen 2 september 2014 / 09:17

  Ik kan geloven dat zo’n ziekenhuisweekje best vermoeiend is en dat dat emotioneel toch wel doorweegt. Ik hoop dat alles goed gaat en blijft gaan. Veel liefs!

 2. Vicky 2 september 2014 / 09:45

  Wauw wat spannend allemaal. Weet dat je in het ziekenhuis in goeie handen bent en het komt allemaal goed. Ik kan goed geloven dat je de laatste weken gewoon uit kijkt naar de bevalling. Zelf zit ik op week 32 de ene dag voel ik me beter dan de andere en ik heb nu wat last van mijn nestdrang 🙂
  Ergens verlang ik ook tot ik weer in gewone kleren kan, het is precies dat de nieuwe herfstcollecties net iets mooier zijn dan andere jaren!

 3. Manon 2 september 2014 / 10:20

  You can do it Suns, nog eventjes en dan is deze “ellende” voorbij en heb je een klein dikkopje 😉 bij je in je armen!!! <3 <3 <3

 4. Faye 2 september 2014 / 10:44

  Ik kan me heel goed voorstellen hoe vermoeiend de afgelopen week voor je geweest moet zijn. Vooral omdat je ook zelf niet weet waar je aan toe bent en steeds weer wat anders te horen krijgt van de artsen. Hopelijk duurt het niet al te lang meer! Je ziet er wel super goed uit, je straalt helemaal!

  • Koalabeautymama 2 september 2014 / 14:28

   Haha ahh nou dankjewel 😉 Dan heeft mijn make-up toch nog iets goeds gedaan x

 5. Madelon 2 september 2014 / 11:09

  Wat heavy. Knap dat je het al losgelaten hebt. Ik kreeg in week 38 te horen dat het toch een ks werd ivm onvolkomen stuitligging. Vond het verschrikkelijk 😐

 6. Betty 2 september 2014 / 11:13

  Jeetje wat een toestand opeens. Wat balen dat het nu allemaal niet verloopt zoals je graag had gewild. Gelukkig ben je zelf al van je wens afgestapt en over gegaan op plan B. Ik ben heel benieuwd of je wordt ingeleid en wil je vast superveel succes en sterkte wensen tijdens de bevalling. Mijn kereltje is ook al heel flink ingedaald, dus wie weet hebben we binnenkort allebei onze baby’s in onze armen! Ik ben heel benieuwd!

  • Koalabeautymama 2 september 2014 / 14:25

   Dankjewel Betty! Het einde is gelukkig in zicht 😀 Voor mij geen zwangerschap meer hoor. Jouw mannetje zal ook wel snel komen. Succes x

 7. Desiree 2 september 2014 / 21:22

  Veel sterkte Sunseeree! Ik hoop voor je op een voorspoedige bevalling en dat het met jou en je kleine mannetje goed mag gaan!

  Ik reageer niet zo vaak maar ik kijk wel iedere dag of je mannetje al geboren is!

  Liefs,
  Desiree

 8. Gwen 3 september 2014 / 12:02

  Balen van die overgang naar het zhuis idd. Is het een idee om tijdens je komende afspraak even op de verlosafdeling te kijken? Ik ging naar het zhuis ivm stuit bij de eerst en ga er straks weer heen na 35wk ivm ks bij de eerste, maar vond het de eerste keer ook fijn de verlossuites even gezien te hebben. Vinden ze helemaal geen rare vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *